Afşin'de 5 okul bahçesine, Afşin Kaymakamlığı ve Spor Toto Teşkilat Başkanlığı arasında imzalanan protokol ile sentetik futbol sahası, voleybol ve basketbol sahası yapılıyor.

Afşin Kaymakamı Ali Edip Budan, ilçe merkezinde 5 okula yapılacak sentetik futbol, voleybol ve basketbol sahalarının yapım ihalesinin gerçekleştiğini söyledi.

Öğrencilerin sportif faaliyetlerde bulunması için böyle bir çalışma yapıldığını aktaran Kaymakam Budan, " Afşin merkez mahallelerimizde bulunan 5 okulumuzun bahçesine sentetik halı saha, basketbol ve voleybol sahaları yapılması için Cumhurbaşkanımız Başdanışmanı Sefer Turan Bey'in desteği ve vesilesi ile Spor Toto Teşkilat Başkanlığı ile protokol imzalamıştık. Okullarımıza yapılacak sahaların yapım ihalesi yayımlandı. Bu kapsamda Afşin Eshab-ı Kehf Anadolu Lisesi, Gaziosmanpaşa İlkokulu, TEAŞ İstiklal İlkokulu, Yavuz Selim İlkokulu ve Mustafa Kemal İlkokulu bahçelerine sentetik çim sahaya sahip olacak futbol sahası, basketbol ve voleybol sahası yapacağız." dedi.

Okul bahçelerinin spor kompleksi haline geleceğini ifade eden Budan, konuşmasına şöyle devam etti:

"İlçe merkezimizde bulunan 5 okulumuzun bahçesine yapılan spor sahaları ile öğrencilerimizi spora teşvik etmek ve sevdirmeyi amaçlıyoruz. Yapım ihalesinin ardından ihaleyi alan firma sahaları 150 gün için yapıp bize teslimini gerçekleştirecek. Sahaların yapımını 2016-2017 eğitim öğretim yılı içerisinde tamamlamak ve öğrencilerimizin kullanımına sunmak istiyoruz. Amacımız en iyi şekilde öğrencilerimizi spora teşvik etmek ve bu konuda onlara yardımcı olmaktır."

Spor sahalarından sadece okul öğrencileri tarafından kullanılmayacağı bilgisini veren Budan, " Spor sahaları sayesinde çocuklarımız daha güvenli ve sağlıklı ortamda spor yapabilecek. Bu spor tesislerinde sadece okuldaki öğrencilerimiz değil, okul dışındaki çocuklarımız ve gençlerimiz yararlanabilecek. Sağlıklı gençler yetiştirmek için çocuklarımıza sporu sevdirmemiz gerekiyor. Bu sayede hem çocuklarımız spor alanındaki yeteneklerinin ortaya çıkarabilecek hem de gençlerimiz ve çocuklarımız olumsuz ortamlardan etkilenmeleri önlenebilecek. Bu hizmetlerin ilçemize kazandırılmasında emeği geçen başta Cumhurbaşkanımız Başdanışmanı Sefer Turan olmak üzere herkese teşekkür ederim. İlçemize hayırlı olsun" diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi