2015-2016 eğitim ve öğretim yılının ilk yarısı sona erdi. Afşin'de bulunan ilk ve orta dereceli okullarda eğitim gören 20 bin öğrenci karne alarak, 15 günlük yarıyıl tatiline başlayacak.
Öğrenciler, tatiline girmeye hazırlanırken İlçe Milli Eğitim Müdür Mahir Turan, karnenin bir durum tespiti olduğuna dikkat çekerek, her başarısızlığın bir telafisi olduğunun altını çizdi. 

Karnenin, yalnızca başarının ya da başarısızlığın bir göstergesi olmadığına dikkat çeken Afşin İlçe Milli Eğitim Müdürü Turan, karnesinde kırık not getiren öğrencinin özgüvenini kırmamak gerektiğinin ve çocuğun başarısını başka çocuklarla özellikle de kardeşleriyle kıyaslanmaması gerektiğini söyledi. 

Karnesinde zayıf olan öğrencilerin durumlarını önceden bildikleri için biraz telaşlı olduklarını ifade eden Turan, kırık not getiren öğrenciye kötü davranmanın, onu cezalandırmaya çalışmanın çok sağlıklı bir tepki olmadığını söyledi.

Zayıf not bulunan karnelerin sadece çocuğun değil aynı zamanda anne ve babanın da karnesi olduğunu anlatan Turan, ebeveynlerin yıl sonunu bekleyip "iyi getirdin, kötü getirdin" demesinin sağlıklı bir yaklaşım olmadığını kaydetti ve şöyle devam etti: 

"Karne notlarının, sadece çocuğun ders başarısının değerlendirilmesi olarak algılanmaması gerekiyor. Çocuğunuz bazı notlarının zayıf olması sağlıksız bir durum olarak algılanmamalı. Ayrıca bir çocuğun her derse aynı ilgiyi göstermesi ve her derste aynı yetenekte olması da mümkün değil. Bu nedenle bazı derslerden daha yüksek, bazılarından daha düşük not alması doğaldır. 

Unutulmamalıdır ki hiçbir çocuk başarısız olmak istemez. Karnesinde zayıf not getiren öğrenciye kızmak ya da onu suçlamak yerine öğrencinin içinde bulunduğu şartlar göz önünde bulundurulmalı ve zayıf karneye nelerin sebep olduğu araştırılmalıdır. Düşük not getiren çocuğu cezalandırmak, korkutmak, tehdit etmek, diğer çocuklarla veya kardeşleriyle kıyaslamak, ona yalnızca iyi not getirdiği takdirde değerli olabileceğini hissettirecek herhangi bir davranışta bulunmak, yapılan yanlışlar arasındadır. Tepki gösterilen çocuk depresyona girebilir, derslerden daha fazla uzaklaşabilir ve gelecek dönem için okul performansı konusunda kaygısı artabilir.”

2015-2016 eğitim öğretim yılının ikinci döneminin ilk dersi 8 Şubat'ta başlayacak ve 10 Haziran 2016 Cuma günü son ders zili çalacak.

İki hafta sürecek olan sömestr tatilinin ardından, eğitim öğretim yılının ikinci dönemi için ilk ders zili 8 Şubat 2016 Pazartesi günü çalacak. İkinci yarıyıl TEOG sınavına girecek olan 8. Sınıf öğrencilerini ve üniversiteye giriş sınavlarına katılacak lise son sınıf öğrencilerini stresli bir süreç bekliyor.
Editör: Haber Merkezi