Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, Ulu Cami, Turabi Cami ve Pınarönü Camisinde cuma namazının ardından vatandaşlara, belediye personeliyle birlikte aşure ikramı yaptı.

Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven,  muharrem ayı münasebetiyle birlik ve beraberlik çerçevesi içerisinde olmak istediklerini belirtti.

Muharrem ayı ve aşure günlerinin Türk-İslam geleneğindeki yerinin büyük olduğunu dile getiren Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, "Muharrem ayını idrak ediyoruz. Bu ay İslam alemi için çok değerli. Çünkü İslam alemini yakından ilgilendiren olay bu ayda vuku buldu. İnsanlığın yeniden dünyada var olması adına çok önemli bir zaman dilimini İslam alemi olarak kutluyoruz. Hz. Nuh'un tufandan sonra feraha ermesiyle insanlık yeninden hayat buldu. Güzel bir geleneği belediyemizin yaptırdığı aşureleri vatandaşlarımızla paylaşarak kutluyoruz. Türkiye Büyük bir mozaik ve kültürel anlamda güzel bir harmanı oluşturuyor. Bütün İslam alemi ve Afşinli vatandaşlarımızın Muharrem ayını kutluyorum. Rabbimden İslam ümmetine ve ülkemize huzur ve bereket getirmesini diliyorum" açıklamasında bulundu.

Aşure ikramı yapılan vatandaşlar,  belediyenin bu uygulamasından memnun olduklarını dile getirdi.

Editör: Haber Merkezi