Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Afşin Sağlık Yüksekokulu, 2018-2019 eğitim öğretim dönemin 4 yıllık Hemşirelik Bölümüne 60 öğrenci kabul edecek.

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi bünyesinde kurulan Afşin Sağlık Yüksekokulu ebelik ve hemşirelik olarak iki bölüm altında açıldı. Geçtiğimiz yıl hemşirelik bölümüne ilk öğrencilerini kabul eden Afşin Meslek Yüksekokulu 2018-2019 akademik yılının ikinci yılında 4 yıllık Hemşirelik Bölümünün 60 öğrenci daha alarak 120 öğrenci sayısına ulaşacak.

Tercih ve kayıt döneminin ardından 17 Eylül 2018 Pazartesi günün 2018-2019 eğitim öğretim yılına başlayacaklarını ifade eden Afşin Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Akif Hakan Kurt, " Okulumuz geçtiğimiz dönem ebelik ve hemşirelik olarak iki bölüm altında Afşin Meslek Yüksek Okulu binasında açıldı. Hemşirelik bölümünün akademisyen kadrosu tamamlanarak ilk öğrencilerini kabul etti. Yüksek Öğretim Kurumu 2018-2019 eğitim öğretim yılında da hemşirelik bölümüne 60 kişilik kontenjan ayırdı. İnşallah ikinci yılımızda 60 öğrenci daha alarak öğrenci sayımızı artıracağız." dedi.

Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Akif Hakan Kurt, 4 yıllık Ebelik Bölümünün de akademisyen kadrosunu tamamlayarak gelecek yıl için bu bölüme de öğrencileri kabul etmek istediklerini söyledi.

Afşin Sağlık Yüksekokulu olarak sağlık alanında profesyonel meslek üyelerini yetiştirmeyi amaçladıklarını dile getiren Kurt, şunları söyledi:

"Okulumuzun misyonu, birey, aile ve toplumun sağlığını korumak, geliştirmek, sürdürmek, etik ve mesleki ilkelerle bütünleşen hemşirelik uygulamaları ile bireyi doğum öncesinden ölüme kadar devam eden süreçte holistik bir bakım sunabilen profesyonel meslek üyeleri yetiştirmek. Hemşirelik bilim ve sanatını birey aile ve toplum sağlık bakımını karşılamada kullanmak için çağdaş teknolojiyi bilgi düzeyini yakalamış, eğitimini bu yönde geliştirmiş, insana bütüncül yaklaşımı benimsemiş, ekip anlayışı kavramıyla bütünleşmiş, değişime ve gelişime açık otonom sahibi uygulamalarda profesyonel, bilimsel yöntemlerden vazgeçmeyen-bakımda kaliteden ödün vermeyen-nitelikli mezunları ile bilimsel gelişime önderlik eden bir kurum olmak."

Yükseköğretim Kurumları Sınavı yani YKS maratonu sonrası gözler üniversite tercihlerine ve kayıtlarına çevrildi. YKS tercihleri 7-14 Ağustos tarihleri arasında ÖSYM tarafından alınacak. YKS sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 3-7 Eylül 2018 tarihleri arasında yapılacak. Elektronik kayıtlar ise 3-5 Eylül 2018 tarihleri arasında yapılacak.

 

Editör: Haber Merkezi