Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılacak 2017 KPSS başvuruları 10 gün sürecek. Bu süre içerisinde Kamu Personeli Seçme Sınavı başvurularının tamamlamayan memur adayları sınava giremeyecek. Peki 2017 KPSS başvuru ücretleri hangi bankalara yatırılabilecek. İşte KPSS sınav ücreti ve başvuru ile ilgili tüm detaylar.

KPSS BAŞVURU SON TARİHİ

2017 KPSS (Genel yetenek ve genel kültür, ÖABT) başvuruları ÖSYM https://ais.osym.gov.tr internet adresinden 13-23 Mart tarihleri arasında alınacak. Başvuru ücretini ödemek için ise son gün 24 Mart.

Bireysel olarak internet aracılığıyla başvuru hakkı olan adaylar, başvuru süresi içinde ÖSYM’nin Aday İşlemleriSistemine (https://ais.osym.gov.tr) T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile giriş yaparak başvurularını buradaki açıklamalar doğrultusunda yapacak ve sınav ücretini yatırarak başvurularını tamamlayacaklardır. İnternetaracılığıyla bireysel başvuru, başvuru süresinin son günü, saat 23.59’da sona erecektir.

ÖSYM, bu yıl sınava dair bazı değişiklikler gerçekleştirdi. Lütfen aşağıda yer alan linkteki başvuru kılavuzunu dikkatlice inceleyiniz.

KPSS BAŞVURUSU YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ

2017 KPSS BAŞVURU ÜCRETLERİ

ÖSYM üzerinden 2017 KPSS Ücreti yatırmak isteyenler başvuru ücretini merak ediyor. 2017 KPSS Sınav Ücreti, başvuru esnasında her adaydan alınacak. ÖSYM farklı bankalar üzerinden bu ücreti kabul ettiği gibi, kendi sitesi üzerinden online olarak da ödeme talebi kabul ediyor.

2017 KPSS Başvuru ücreti 60 TL olarak belirlenmiş durumda.

ÖSYM'nin belirlediği KPSS Ücret tarifesi şu şekilde;

Genel Yetenek-Genel Kültür :  60,00 TL

Eğitim Bilimleri : 60,00 TL

Kamu Yönetimi : 40,00 TL

Uluslararası İlişkiler :  40,00 TL

İşletme :  40,00 TL

Muhasebe :  40,00 TL

Hukuk : 40,00 TL

İktisat :  40,00 TL

İstatistik :  40,00 TL

Maliye :  40,00 TL

Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri : 40,00 TL

KPSS ÜCRETLERİ HANGİ BANKAYA YATIRILACAK?

2017 KPSS Ücreti ÖSYM tarafından başvuru esnasında isteniyor. ÖSYM bu ücreti kendi sitesi üzerinden kredi kartı ile online olarak ödeme seçeneği sunuyor. ÖSYM'nin KPSS Başvuru Ücreti için anlaşmalı bankaları ise şöyle;

T.C. Ziraat Bankası,
Akbank,
Türk Ekonomi Bankası (TEB),
Deniz Bank,
Kuveyt Türk
 PTT  
Halk Bankası

Editör: Haber Merkezi