Binlerce öğrenci Açık Öğretim Lisesi sayesinde eğitimine devam ederken 2016 - 2017 eğitim öğretim yılı içinde 18 Mart cumartesi günü ve 19 Mart pazar günü AÖL sınavına girdi. Sınavın sona ermesi ile birlikte öğrenciler AÖL soru ve cevaplarına gözlerini dikti. MEB’in Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü sayfası üzerinden AÖL soru cevaplarına kolayca ulaşabiliyor. İşte ikinci dönem AÖL soruları - cevap anahtarı öğrenme ekranı

AÖL SINAVI SORU VE CEVAPLARI - TIKLA

MEB tarafından 18 Mart ve 19 Mart düzenlenen Açık öğretim lisesi (AÖL) soru ve cevapları bu hafta içi açıklanması bekleniyor. AÖL soru ve cevapları yukarıdaki bağlantıya tıklayarak öğrenebilirsiniz.

AÖL SINAV SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLİR?

Öğrenciler sınav sonuçlarına AÖL öğrenci girişi yaparak ulaşabiliyorlar. AÖL Sınav sonuçlarını öğrenmek için http://aolweb.aol.meb.gov.tr/ adresinden öğrenci girişi yapılması gerekiyor. Öğrenci No ve Şifre kısmının doğru bir şekilde dolduran, ardından da harf veya rakamlardan oluşan Güvenlik Kodu'nu sisteme yazan öğrenciler, AÖL Sınav Sonuçlarını kolaylıkla öğrenilebiliyor.

Açık Öğretim Lisesi Sınavlarında;

Her dersten 20 soru sorulmaktadır,
Her soru 4 şıklıdır,
Her doğru cevabın sayısal değeri 5 puandır,
Sınavda, 20 sorudan en az 10’ una doğru yanıt veren öğrenci 50 puan alır ve o dersten başarılı sayılır.

SINAVDA YANLIŞ DOĞRUYU GÖTÜRÜR MÜ?
 
Açık Öğretim Lisesi sınavlarında verilen yanlış cevaplar doğru cevapları etkilemez. Bir başka ifade ile yanlış, doğruyu götürmez.

AÖL 3.dönem sınavı ne zaman?

Açık Lise 3. dönem sınavları ise 01-02 Temmuz 2017 tarihlerinde yapılacak. 3. dönem yapılacak sınavın giriş belgeleri ise 16 Haziran 2017 tarihinden itibaren alınabilecek. Açık Lise öğrencilerine dınav giriş belgesi posta ile gönderilmeyecel. Mutlaka MEB'in aol.meb.gov.tr adresine girerek sınav giriş belgelerini almaları gerekmektedir.

AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ'NDEN MEZUN OLMAK İÇİN;

Toplam Dönemin: en az 8 ve üzeri,

Toplam Kredinin: 192 ve üzeri,

Alan Kredisinin (alanlı okuyanlar için): 80 ve üzeri olması gerekir. Bunların öğrencilik durumlarına göre dağılımı şöyle;

Alanlılar için: 112 kredi ''ortak'', 80 kredi ise ''alan'' kredisi olması,

Alansızlar için: 120 kredi ''ortak'', 72 kredi ise ''seçmeli'' derslerden tamamlanması gerekiyor.Tabi bunlar mezun olmak için gerekli kredilerin alt limiti, daha fazla bir kredi ile de mezun olabilirsiniz.

Editör: Haber Merkezi