Edirne Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri "Araçların Yüklenmesine İlişkin Ölçü ve Usuller ile Tartı ve Boyut Ölçüm Toleransları Hakkında Yönetmelik" uyarınca yolcu taşıyan ve ticari araçlarda kış lastiği kontrollerine başladı.

Kırklareli ve İstanbul yollarına açılan Atatürk Caddesi'nde uygulama yapan ekipler, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından hazırlanan ve 2012'de yürürlüğe giren yönetmelik uyarınca, kış şartlarına uygun olmayan, kar lastiği takılmamış araçların sürücüleri uyarıldı. Eksikliği bulunan araçların plakaları alınarak en kısa sürede lastiklerini değiştirmeleri konusu hatırlatıldı. Gün içerisinde plakaları alınan sürücülerin araçlarının lastiklerinin kontrol edileceği öğrenildi.

Uygulama kapsamında durdurulan Ticari araç sürücüsü Turgay Karal, uygulamanın sürüş ve can güvenliği açısından çok yerinde olduğunu söyledi.

Bir hafta önce gerekli şartları taşıyan lastiklerini değiştirdiğini anlatan Karal, "Kar yağışı başlamadan, hava ayaza çekmeden tüm sürücüler şartlara uygun şekilde hem araçlarının bakımını yaptırmalı hem de lastiklerini değiştirmeli. Bu hem kendi hem de diğer sürücülerin güvenliği için önemli" dedi.

1 Nisan tarihine kadar sürecek uygulamaya aykırı davranan sürücülere bugün itibarıyla 571 lira ceza uygulanacak. Söz konusu ceza, Maliye Bakanlığı tarafından açıklanan yüzde 5,58'lik yeniden değerleme oranı çerçevesinde 1 Ocak 2016 itibarıyla 602 liraya çıkacak.

Ceza uygulanan sürücüye ayrıca lastiklerini belirtilen kriterlere göre değiştirmesi için 1 hafta süre verilecek.
Editör: Haber Merkezi