Kahramanmaraş Dulkadiroğlu İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü personeli ve Dulkadiroğlu Önder Çiftçi Derneği Başkanı Ziraat Mühendisi Nüzhet Taşkıran Ziraat Mühendisleri Odası Kahramanmaraş Şubesi başkanlığı için adaylığını açıkladı.

Ziraat Mühendisleri Odası  (ZMO) Kahramanmaraş Şubesinde bir açıklama yapan Başkan Adayı Taşkıran: “En büyük ibadet insana hizmettir" anlayışıyla yola çıktık. Kuruculuğunu ve halen başkanlığını yürüttüğüm Dulkadiroğlu Önder Çiftçi Derneği ve üç yıldır Bursa, Konya, Adana, Kayseri ve Antalya Tarım ve Hayvancılık Fuarlarına organizasyonlar yaparak üreticilerimizi ve meslektaşlarımızın bilgi ve becerilerini arttırmak için yardımcı olduk ve olmaya da devam ediyoruz. Bununla birlikte dört yıldır görev yaptığım kurumda yürüttüğüm ÇATAK  (Çevre amaçlı tarım arazilerini koruma ) programı sorumluluğuyla hem üreticilere hem de memleketimize faydalı olmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

Başkan adayı Taşkıran; meslektaşlarına ZMO olarak yerel ve ulusal alanda tarımsal kurum ve kuruluşlarla diyalogların artırılarak ekonomik, sosyal ve kültürel konularda şartların iyileştirilmesi için birçok proje üzerinde çalıştıklarını dile getirdi. Özellikle ziraat mühendisliğinin yetki ve özlük haklarının artırılması için çalışmalar yapacağı açıklamasında bulundu.

Taşkıran; kendini yalnız bırakmayan ve desteklerini esirgemeyen Ziraat Mühendisleri Nureddin Paksoy, Ö. Murat Börekçi, M. Serkan Bandırma, M. Sami Paksoy, İbrahim Orhan, Navruz Kalkan Yıldız, Didem Yüzer, Medet Demirel, Mehmet Güllü, M.Yavuz Depgici ve Ali Kirik ' e ve programa katılamayan gönülden destek veren meslektaşlarına teşekkür etti.

Taşkıran, Mübarek Kurban Bayramı’nın hayırlara vesile olması temennisinde bulunarak: “İslam Âlemi başta olmak üzere tüm Kahramanmaraş Halkımızın mübarek Kurban Bayramı’nı en halisane duygularla kutluyor, dünya genelinde zulme uğrayan Müslüman din kardeşlerimize yapılan zulümlerin biran önce son bulmasını Cenap-ı Hak’tan niyaz ediyorum” dedi.

ÖZGEÇMİŞ;

Kayseri 1972 doğumlu olan Nüzhet Taşkıran, aslen Türkoğlu ilçesi Uzunsöğüt Köyündendir. İlk orta ve lise öğrenimini Kahramanmaraş' ta yaptıktan sonra Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi bölümünü 1998 yılında bitirdi. Almanya Münih Teknik Üniversitesinde yüksek lisans çalışması yapmıştır. 2004 yılında İstanbul Silivri ilçesinde KÖYMER projesiyle göreve başlamış ve 2010 yılında Kahramanmaraş' a tayin olmuştur. Taşkıran, evli ve 3 çocuk babasıdır.

Editör: Haber Merkezi