Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) Başkanı Serdar Zabun, Kahramanmaraş'ın özel sektör yatırımlarıyla başarıdan başarıya koştuğunu söyledi.
KMTSO 40’ıncı Meclis Toplantısı Meclis Başkanı Hanifi Öksüz tarafından gerçekleştirildi. Kahramanmaraş’ın sanayileşmede öncü illerin başında geldiğini söyleyen Öksüz: “Kahramanmaraş’ta ki iş dünyası şehrine çok bağlı insanlar. Bingöl ziyaretimizde de dile getirdim, sanayileşmede yerel sektörün payı büyük. Devlet teşvikler ile yapacağını yapmasına rağmen Bingöl’de sanayi gelişmemiş. Burada yatırımcı arkadaşlarımızı kutluyorum. Kahramanmaraş sanayileşmede büyük mesafeler kat etti. Bunun da hızla devam etmesi lazım. Bu sanayileşme neticesinde şehrimiz de, işsizlik problemini tamamen çözmüş bulunuyoruz. Sanayici olarak valimizden her zaman destek bekliyoruz. Netice de hepimiz bu ülke için çalışıyoruz. 1991’de 1 milyon dolar ihracat yapan Kahramanmaraş, 1 milyon doları 1 milyar dolara yaklaştırdı. Çok mesafeler kat ettik. Bize her türlü desteği vereceğimize inanıyoruz” dedi.
40’ıncı Meclis Toplantısında konuşan Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) Başkanı Serdar Zabun ise, Kahramanmaraş'ın ekonomik kulvarda yakaladığı başarıdan bahsetti. Zabun, Kahramanmaraş'taki 2 milyar doları geçen dış ticaret hacmi, yıllık 5 milyar dolar sanayi üretimi, 6 milyar dolar kredi ve mevduat hacmi, son 10 yılda hayata geçirilen 6 milyar dolar özel sektör yatırımının ekonomik kalkınmanın en önemli göstergeleri olduğunu söyledi.
Kahramanmaraş'ın, birçok sektörde lider konumuyla Türkiye’nin örnek şehirleri arasında bulunduğunu belirten Zabun, “Tekstil, kağıt, çimento, elektrik üretimi, dondurma üretimi, metal mutfak eşyaları üretimi ve coğrafi marka patenti Odamıza ait olan Maraş Biberinde Türkiye lideri, kuyumculuk ve bayan ayakkabısı sektörlerinde ise Türkiye ikincisi unvanıyla başarıdan başarıya koşmaktadır. Yakın gelecekte, yeni organize sanayi bölgesi, lojistik altyapısı, karayolu ve havayolu yatırımları, turizm, eğitim ve sağlık hizmetlerinde yatırımların tamamlanmasıyla Kahramanmaraş’ın başarıları daha da hızlanacaktır. Bizler de, Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası olarak özel sektörün gelişimini teşvik etmek ve dünya ekonomisi ile entegrasyonunu artırmak amacıyla 8 bin üyemize hizmet veriyor, sanayiden tarıma, ihracattan turizm sektörüne mevcut potansiyeli harekete geçirmek için var gücümüzle çalışıyoruz” dedi.

250 öğrenciye burs
250 öğrenciye burs verileceğini kaydeden Zabun, geçen ay ki meclisimizde, Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası olarak, şehit ve gazi çocuklarına burs verme kararı aldıklarını hatırlatan Zabun, "Birlik ve Beraberlik Programında yine Sayın Başbakan Yardımcımız Veysi Kaynak ve sayın valimiz ile birlikte burs protokolünü de imza altına alarak yürürlüğe koyduk. 3 yıl boyunca yaklaşık 250 öğrencimize burs vererek o çocuklarımızın ülkemize vatansever evlatlar olarak gelişimine katkı sağlamış olacağız. Hayırlara vesile olmasını diliyorum" diye konuştu.
Partisinin ‘Genişletilmiş İl Başkanları’ toplantısı için Kahramanmaraş’ta bulunan Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun odalarına yaptığı ziyarette sanayici ve işadamları ile değerlendirmelerde bulunduklarını hatırlatan Zabun, "Burada, 15 Temmuz sonrası siyasi birliktelikten iş dünyasının memnun olduğunu belirterek, 15 Temmuz FETÖ darbe girişimi sonrasında oluşan siyasi birlikteliğin son dönemde ülkemizin en çok ihtiyacı olan tablo olduğunu, ülkemizin huzur ve istikrara ihtiyacı olduğunu ve bugünkü birliktelik tablosunun iş dünyamızı ziyadesiyle memnun ettiğini, Yenikapı ruhunun yaşatılması gerektiğini ifade ettik" dedi.
Editör: Haber Merkezi