Şehit Haberi Nusaybin'den Geldi

Mardin'in Nusaybin ilçesinde teröristler ile güvenlik kuvvetleri arasında çıkan çatışmada ağır yaralanan 32 yaşındaki aslen Afşin nüfusuna kayıtlı Polis Memuru Durmuş Polat, kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.

Uşak İl Emniyet müdürlüğü kadrosunda görevli iken, geçici görevle Mardin'in Nusaybin ilçesine giden Polis Memuru Durmuş Polat, mesai arkadaşları ile birlikte devriye görevi yaptığı sırada, PKK’lı teröristler tarafından yapılan saldırı sonucunda ağır yaralandı.

 Edinilen bilgilere göre olay, sabah saatlerinde sokağa çıkma yasağının devam ettiği bölgede özel bir kargo şirketine ait aracı durdurmaya çalışan polis ekiplerine, aracın içinde bulunan teröristler tarafından ateş açılması sonucunda yaşandı. Saldırıda ağır yaralanan ve Nusaybin Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Polis Memuru Durmuş Polat, burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak, şehit oldu. Aynı olayda 3 polis memuru da yaralandı.

 Baba Ocağına Acı Haber Ulaştı !

Şehit Polis Memuru Durmuş Polat’ın evli olduğu belirtilirken, acı haber ise , Elbistan Esentepe Mahallesi’nde yaşayan ailesine verildi.

PKK'lı teröristlerce uzun namlulu silahlarla düzenlenen saldırıda şehit olan polis memuru Durmuş Polat'ın Elbistan'da, Esentepe Mahallesi'ndeki baba evine giden kaymakam Tuncay Akkoyun, Emniyet Müdürü Barış Murat Başol ve Müftü Muhsin Demirel, acı haberi ailesine verdi.

Oğlunun acı haberiyle adeta yıkılan ve sinir krizi geçiren anne Rahime Polat'ı, yakınları sakinleştirmeye çalıştı. Acılı anne, "Yavrum, kuzum, ciğerim" diyerek uzun süre gözyaşı döktü. Şehidin babası Menderes Polat ile kardeşleri ise kaymakam Akkoyun ve yakınları tarafından teskin edildi.

112 sağlık ekiplerinin de şehidin evinin önünde hazır bekletildiği görüldü.

Şehit polis memuru Polat'ın Uşak Çevik Kuvvet kadrosunda olduğu görevlendirme ile Nusaybin'e gittiği öğrenilirken, 3 yıl önce polis olan şehidin 3 yıl önce Vahide Polat ile evlendiği belirtildi.

Çatışmada 1'i kadın, 3 terörist öldürüldü.

kargo aracını durdurmaya çalışan polise ateş açıldı

Edinilen bilgilere göre, sabah saatlerinde sokağa çıkma yasağının devam ettiği bölgede özel bir kargo şirketine ait aracını durdurmaya çalışan polis ekiplerine, aracın içinde bulunan teröristler tarafından ateş açıldı. Açılan ilk ateşte ağır yaralanan 1 polis memuru kaldırıldığı hastanede şehit olurken, 3 polis memuru da hafif yaralandı.

1'i kadın, 3 terörist öldürüldü

Çıkan çatışmada aracın içinde bulunan 1'i kadın 3 terörist öldürüldü.

Bölgede geniş kapsamlı operasyonun sürdüğü belirtildi.

 

Editör: Haber Merkezi