CHP Kahramanmaraş Milletvekili Aday Adayı Kamber Yurdakurban, CHP Afşin İlçe Teşkilatında ilçe yönetimiyle ve partililerle bir araya geldi.

CHP Afşin İlçe Teşkilatında düzenlenen toplantıda konuşan CHP Kahramanmaraş Milletvekili Aday Adayı Yurdakurban, Süleyman Şah Saygı Karakolu'ndaki askerlerin Türkiye'ye getirilmesiyle ilgili açıklama yaptı. Yurdakurban, "90 yıllık cumhuriyet tarihinde ilk defa savaşmadan topraklarımızı kaybediyoruz, bu kabul edilebilecek bir durum değildir" dedi. 

Aday Adayı Yurdakurban konuşmasına şöyle devam etti:

"AK Parti iktidarı döneminde 90 yıllık cumhuriyet tarihimizde savaşmadan torağımızı kaybettik. Bunun dışında iktidar döneminde ortaya çıkan yolsuzluklar var. Yargıyı tamamıyla ele geçirdiler, askerlerimizi ele geçirdiler. Son olarak da iç güvenlik yasasıyla birlikte polise de el atarak, yeni bir polis hükümeti kurdular.Ülkemizin gidişatı çok kötü. Sorunlarımızı yerele indirdiğimizde, Afşin'e girdiğimizde Afşin'in üzerinde simsiyah bir bulut var. Bizler bunu Elbistan'da da yaşıyoruz. Bölgemizde bulunan hastanelerimize gittiğimizde kesinlikle üç-beş tane Afşinli veya Elbistanlı vatandaşımıza rastlarız. Afşinli ve Elbistanlı hemşerilerimiz doğarken kanserli doğmuyor, bu hava kirliliği nedeniyle insanlarımız kanser oluyor.Tarım konusunda, Türkiye'nin dördüncü büyük ovasına sahibiz. Vatandaşlarımızın büyük bir kısmı geçimini çiftçilik yaparak sağlıyor. Çiftçilerimiz üretimini yapıyor fakat bu sefer de ürettiklerini pazarlayacak alan bulamıyor. Çiftçilerimiz bunun çok büyük sıkıntısını yaşamakta. Avrupa'nın tarım politikasına baktığımız zaman, devlet çiftçisine ve üreticisine çok ciddi bir destek veriyor ve üretimi cazip hale getiriyor. Bugün mazot'un Türkiye'ye girişi ÖTV hariç 1 lira 70 Kuruş. Bu mazotu gemilerde ve uçaklarda bu fiyat üzerinden kullanıyorlar. Ne yazık ki benim çiftçim 4 TL gibi bir fiyattan alıyor.Ayrıca emekli vatandaşlarımızın durumları çok kötü. Emekli vatandaşlarımızın aldığı maaş yetmiyor. AK Parti Hükümeti döneminde yapılan ihalelerde yolsuzlukların 100 milyar dolara yakın. Bu yolsuzluk tutarı bütün emekli vatandaşlarımızın 14 yıl boyunca maaş ve ikramiyelerini rahatça karşılıyor. Biz bu değerlerimize sahip çıkmaz ve yönetimi bunların eline verirsek halimiz çok kötü. Sosyal demokratlar ve Türkiye Cumhuriyetini sevenler bizlere destek olmazsa ülkemizin gidişatı çok kötü. Diğer seçimlerde başka partiye oy veren insanlarımız bizlere destek olursa ülkemizi düzlüğe çıkaracağımıza inanıyorum. Burada önemli olan birbirimize ve parti değerlerimize sahip çıkmalıyız."

Editör: Haber Merkezi