Kahramanmaraş’ta 81 ilin katılımıyla gerçekleşen Yöresel Organik Gıda Fuarı, kapılarını vatandaşlara açtı. 

Onikişubat ilçesi Yunusemre Mahallesi'nde hizmete açılan Yöresel Organik Gıda Fuarı'nda, her ilin ün yapmış yöresel tatları bulunuyor.

Bin çeşit gıda ürününün yer aldığı fuar hakkında bilgi veren Yöresel Organik Gıda Fuarı Koordinatörü Mustafa Büyükbenli, “Biz ülkemizin bütün lezzetlerini Kahramanmaraş’ta bir araya getirdik. Bununla ilgili buraya gelen esnaflarımıza teşekkür ediyoruz. Kahramanmaraş’ta organik lezzetlerle buluşturdular, gayret ettiler, uzun yollardan geldiler. Bize yardımcı olan herkese çok teşekkür ederim. Vatandaşlarımızın ilgisi oldukça yoğun. Bu yıl Yöresel Organik Gıda Fuarı’nın 4.’sünü düzenliyoruz. Bunun da devamı gelecek. Halkımız çok memnun. Tulumuyla, peyniriyle, tereyağıyla, baharatlarıyla çok değişik ürünler yer alıyor” dedi.

Yöresel Organik Gıda Fuarı'nda alışveriş yapan vatandaşlar ise, organik ürünleri şehir dışına çıkmadan rahatlıkla aldıklarını belirterek, bu imkanı kendilerine sağlayan fuar yöneticilerine teşekkür ettiler.

Yöresel Organik Gıda Fuarı’na Trabzon’dan gelen esnaf Cihangir Güdü ise, “Trabzon Beşikdüzü’nden geldik. Bilindiği üzere sel felaketi oldu. Biz buradayız ama gönlümüz Beşikdüzü’nde. Oradaki tüm akrabalarıma, arkadaşlarımıza geçmiş olsun. Beşikdüzü’nden uzak olabiliriz ama aile ve sevdiğime çok selam ediyorum” diye konuştu.
Editör: Haber Merkezi