MHP Afşin Belediye Başkan Adayı Adem Yıldız’a Çoğulhan Kasabası’ndan destek ziyareti gerçekleşti.

 

30 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimlerde MHP’den Afşin Belediye Başkan Adayı olan Adem Yıldız’a destek ziyaretleri sürüyor. Bu kapsamda Çoğulhan Kasabası’ndan destek ziyareti gerçekleşti.

Gelen vatandaşlara seslenen MHP Afşin Belediye Başkan Adayı Adem Yıldız, “Santral faaliyete geçtiğinden bu tarafa bu bölgenin kafasına kül yağıyor. 10 yıldan bu tarafa belediye başkanı, yetki belli, elindeki güç belli, kül yağıyor kendince muhalefet yapıyor, Çoğulhan belediye başkanı bakmıyor diyor. Başkan suç işliyorsa, 6 tane milletvekilin vardı, sen çıkacaktın sahaya ve milletvekilleri diyecekti işletme müdürüne bu işletmeyi durdur. Yetki sizde, güç sizde, iktidar sizlersiniz. Pekin hangi AK Parti milletvekili geldi de Çoğulhan’a kül yağıyor dedi. Hangisi gelip sizlerin hatırlarını sordu. Bunları tek tek siyaset adına kullandılar, göçük olayı oldu ve göçükte benim üzerimden siyaset yapmaya kalktılar. Keşke gelseydiniz de, göçükte hayatını kaybeden şehitlerimizin ailelerinin yanına da burada suçlu kim diye sorsaydınız, hükümet mi suçlu, müteahhit mi, yoksa Çoğulhan Belediye Başkanı mı suçluydu. Eğer benim bu olayda bir suçum olsaydı bugün yargılananların arasında bende olurdum. Benim üzerimden siyaset yaptılar. İnşallah, bunlar yaptıkları iftira çukurunda boğulacaklar.  Bütün belediyelerin evrakları 6 ay önceden Afşin belediyesine teslim ettik.  Şuanda tüm evraklarımız büyükşehir olduğundan dolayı 10 beldenin 10’uda ellerinde böyle bir olay varsa çıkın makbuzlarla açıklayın.” dedi.

Yıldız, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Milliyetçilikten bahsediyorlar. Çoğulhan’ın şuandaki nüfusu 3 bin. Benim buradan gönderdiğim personel sayısı 63. Son kararnamede alınan kararla 63 kişi göndermişim. Afşin belediyesi 43 bin nüfuslu ve gönderdiği personel sayısı 83. 43 bin nere 3 bin nere. Ben belediyecilik konusunda ders veririm. Bürokrasi konusunda ben bunlara ders veririm. Zaten Çoğulhanlı bunu biliyor. Afşin’de ki arkadaşlarımız bir şeyler duyuyorlardı ve bize soruyorlardı. Anketlerde Çoğulhan’dan zayıfmış diyorlarmış. Gittiniz mi Çoğulhan’a, gördünüz mü, yok. Ben şimdi sesleniyorum, gelin bakın Çoğulhan nerde. Bu saatte bu coşku ve kalabalık ancak sevda ile ve gönülle olur. Seçime 6 gün kaldı ve bizim kapımız tüm Afşin’imize, tüm garibanlara sonuna kadar her zaman açıktır. Kimse Çoğulhan’ın üzerinden siyaset yapmasın.” 

Editör: Haber Merkezi