MHP Afşin Belediye Başkan Adayı Adem Yıldız, Arıtaş Kasabası’nda birlik ve beraberlik yemeği verdi. Yoğun katılımın olduğu yemekte konuşma yapan Yıldız, “Afşin’in haklarını kimseye yedirtmeyeceğiz” dedi.
Arıtaş Kasabası’nda düzenlenen yemeği MHP Afşin İlçe Başkanı Mehmet Taşkale, MHP Afşin İlçe Teşkilatı,Türk Eğitim-Sen Kahramanmaraş 2 Nolu Şube Başkanı Bünyamin Özberk ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Programın açılış konuşmasını yapan MHP Afşin Belediye Başkan Adayı Adem Yıldız Afşin’e 10 yıl içerisinde bir çivi bile çakılmadığını kaydetti. Yıldız, “Büyükşehir yasasıyla birlikte artık Beyceğiz Mahallesi neyse Arıtaş Kasabası’ndaki vatandaşımızda aynı. İki dönemden buyana Çoğulhan Kasabasının Belediye Başkanlığını yapıyorum. Büyükşehir yasasıyla birlikte 10 beldemizin kalkması ve Kahramanmaraş’ta 64 beldenin kalkması sonucunda büyük bir seçim alanı oluştu. Yaklaşık 84 bin nüfus 53 bin olarak 30 Mart 2014 tarihinde yapılacak yerel seçimlerde sandığa gidecek. Bu seçimden önce insanların kendilerine nasıl hizmet geleceğini ve büyükşehrin ne olduğunu, vatandaşa nasıl yansıyacağını ve bu hizmeti kimin yapabileceğini halkımız görüşmelidir. Bizler belediyeciliğin içinden geldiğimizden dolayı bu duruma hakimiz. Örneğin bir cadde yaparken, bir park yaparken veya herhangi bir şey yaparken halkımıza danışıyoruz. Bizlerden isteğiniz ne? Bizden ne istiyorsunuz? Diye halkımıza danışıyoruz. Bunları yapmazsak eğer o zaman halkımız haklı bir şekilde sen orada haksız bir şey yapıyorsun veya bunları yapamasan da bu sefer belediye çalışmadı diyor. Kime sordu kime gittin diyor. Sizler bizleri yargılıyorsunuz. Bu Arıtaş’ta da böyle, Altunelma’da da böyle her tarafta böyle.” dedi.
“Kimseden çekinmiyoruz, Afşin’in hakkını yedirtmeyeceğiz”
 
Afşin’in hakkını kimseye yedirtmeyeceklerini kaydeden MHP Afşin Belediye Başkan Adayı Adem Yıldız, “Santrale 54 tane güvenlikçi alındı fakat bunlardan hiçbiri Afşinli değildi. Santral İşletme Müdürü, Elbistan AK Parti İlçe Başkanıyla beraber 54 güvenlikçiyi yazıyor. Buradaki insanlarımızda Arıtaşlısı, Çobanbeylisi, Altunelmalısı bizim halkımızda birer tane de bizlere verin diye yalvardılar. Bir Allah’ın kulunu işe almadılar. Peki, siz bunları bilerek, bunların hesabını sormadan siz bunlara şöyle aday veya böyle aday diyebilir misiniz? Bu saha kimin sahası? Afşin’in sahası. Ben isterim ki ilçe başkanı ve belediye başkanının o işletme müdürü gelecek Afşin’e benim santralime 10 kişi veya 20 kişi alınıyor listeni yap kalırsa da başka yerden işçi al demesini istedim. Bizler kimseden çekinmiyoruz. Ben burada şu sözü veriyorum. Ben teşkilatımla birlikte ve bana verilen destekle o santrale gider kimlik kontrolü yaparak Afşinli haricinde kimse giremez derim. Sizlerin huzurunda buna yapacağıma dair söz veriyorum. Hak benimse, araziler benimse, kamulaştırmalar benimse, Allah’ın ve sizlerin huzurunda söz veriyorum. Oraya bizim bölge haricinden kimse giremez. Benim Elbistan’ı falan kıskandığım yok. Ben büyük şehir karşıtı değilim ama hak bizim arkadaşlar. “ dedi.
 
 
-“Birçok hizmet Afşin’in elinden alınarak başka yerlere götürüldü”
 
Afşin’e yapılacak olan hizmetlerin başka yerlere götürüldüğünü işaret eden Yıldız, “Bir çok hizmet Afşin’in elinden alınarak başka yerlere götürüldü, örneğin organize sanayi bölgesi Elbistan- Nurhak arasına kuruldu, bölge hastanesi Karaelbistan’a kuruldu, gençlik spor merkezi Elbistan’a kuruldu. Yani birçok hizmet başka yere götürüldü. Bizim orman müdürlüğümüz Elbistan’a gitti orada bir tane çam ağacı olmamasına rağmen. Afşin’de 124 adet kadastro davası var, Elbistan’da 24 adet var, Göksun’da 14 tane var, kadastro mahkemesini de aldılar oraya götürdüler. İki yıllık bir yüksekokulumuz var. Onunda ne servisi var, ne yolu var ne de öğrencilerle ilgilenen bir belediye var. Bunların dışında yerel politika olarak belediyenin yaptıklarına bakarsanız Afşin’de vay halimize. 10 yıldan buyana çivi çakılmıyor. Afşin’e iki tane bina yapılmış. Hükümet konağı ve adliye binası yapılmış. Allahtan korkun bu Türkiye’nin bütün ilçelerine yapıldı. Biz bu muyuz yani.” şeklinde konuştu.
Yıldız konuşmasını şöyle tamamladı:
“Ben ufak küçük düşünmüyorum. Ben büyük düşünüyorum. Hem gençlik için, hem istihdam için, hem tarım ve hayvancılık alanında ben bölgemiz için büyük düşünüyorum. Bunların örnekleri çoktur. Ben bir şirkete güreş düzenleyeceğiz bizim yemeğimizi verir misiniz demeyeceğim. Ana firmaya varıp diyeceğiz ki biz güreş düzenleyeceğiz ve bunu yapacaksın diyeceğiz. Gidip de bana bir avuç pirinç verir misin demeyeceğiz. Afşin spor için; gidip diyeceğiz ki, bugün Vestel Manisa Spor var, sponsor olarak biz sizi görmek istiyoruz ve Afşin’i ikinci ligde görmek istiyoruz diyeceğiz. Yapmazsa o firmanın bileceği. O sponsorlar olacaktır burada. Mademki, Türkiye’nin enerjisinin kalbi burada atıyor buraya gelecek firmalarda bizlere sponsor olacaklar.”
 
Son olarak konuşma yapan MHP Afşin İlçe Başkanı Mehmet Taşkale, “Geçen seçimlerde tercihinizi AK Partiden yana kullandınız. Buna saygı duyuyorum ama karşılığını aldınız mı diye sormakta benim hakkım. Bulamadınız. O zaman ben diyorum ki, AK Parti büyükşehir belediye başkanlığını getirmekle ilçemizi köye döndürdüler, sizlerin de beldenizi mahalleye dönüştürdüler. Son 10 yıldır Afşin göç veriyor. Afşin yaşanılabilir bir yer ve cazibe merkezi olsaydı göç vermez göç alırdı. Ama maalesef yapılan uygulamalar neticesinde Afşin göç vermeye devam ediyor. İnşallah bu dönem Arıtaş ile birlikte olarak beraber siyaset yapmaya davet ediyorum.” dedi.
Editör: Haber Merkezi