Afşin Anadolu Lisesi 12. Sınıf öğrencisi Ayşegül Erdoğan Yükseköğretime Geçiş Sınavında  Afşin birincisi oldu. Erdoğan, 2 milyon öğrencinin girdiği YGS'de Türkiye genelinde 438 puanla 4 bin 465. olarak sıralamadaki yerini aldı.

2 milyonu aşkın üniversite adayının merakla beklediği YGS sonuçları açıklandı. Buna göre Afşin Anadolu Lisesi öğrencilerinden Ayşegül Erdoğan ilçe birincisi, Elif Mercimek ilçe üçüncüsü, Ömer Kara ise ilçe dördüncüsü oldu.

Dereceye giren öğrenciler velileriyle birlikte Afşin Anadolu Lisesi Müdürü Cabir Tercan'ı makamında ziyaret etti.

Öğrencilerin göstermiş oldukların başarılarından dolayı çok mutlu olduklarını ifade eden Afşin Anadolu Lisesi Müdürü Cabir Tercan,  "Afşin'imizin en köklü eğitim-öğretim  kurumlarından biri olan Afşin Anadolu Lisesi her zaman olduğu gibi devam etti. Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS)'de öğrencimiz Ayşegül Erdoğan, 438 ham puanla Afşin birincisi oldu. Ayrıca okulumuz öğrencilerinden Elif Mercimek üçüncü ve Ömer Kara ilçe dördüncüsü oldu. Öğrencilerimizi göstermiş oldukları başarılardan dolayı kutluyorum ve başarılarının devamını diliyorum. Öğrencilerimizin başarılarında katkıda bulunan ailelerimize ve öğretmen arkadaşlarımıza da teşekkür ediyorum. " diye konuştu.



İlçe birincisi olan Ayşegül Erdoğan, " YGS sınavı sonrasında aldığım puanı duyunca çok mutlu oldum. Bu başarının elde edilmesinde emekleri bulunan öğretmenlerimize ve aileme çok teşekkür ediyorum. Sınavda başarısız olan arkadaşlarıma da bir tavsiyede bulunmak istiyorum. Kesinlikle çalışmayı bırakmasınlar ve eksik konularını halletmeleri gerekiyor. " dedi. 

Ayşegül Erdoğan'ın dedesi Bilal Erdoğan ise, torunuyla gurur duyduğunu belirterek okul yönetimine ve öğretmenlere teşekkür etti.
Editör: Haber Merkezi