Afşin’in en büyük mahallelerinden biri olan Yeşilyurt Mahallesinde ilkokul sevinci yaşanıyor.

Afşin İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, 2017-2018 eğitim öğretim yılında mahallenin de adını taşıyacak olan Yeşilyurt İlkokulu’nun açılışı yaparak minik öğrencilerin hizmetine sunacak.

Yeşilyurt mahallesine yapılan 16 derslikli okul ile büyük açığın kapatıldığına söyleyen Afşin İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Mahir Turan, Yeşilyurt İlkokulunun yüzde 95’inin tamamlandığını söyledi.

2017-2018 eğitim yılına kadar çalışmaların tamamlanarak hizmete açılacağını ifade eden İlçe Milli Eğitim Müdürü Turan,  “Yeşilyurt Mahallemizde bir adet okulumuz var ve oda Afşinbey. Bu okulumuz hem ilk hem de ortaokul olarak hizmet veriyor. Yeşilyurt İlkokulumuzun tamamlanmasının ardından Afşinbey okulunda sadece ortaokul olarak hizmet verilecek. Ayrıca Efsus Turan mahallemize bir ilkokul yapılıyor. Şuan da Afşinbey ilk ve ortaokulunda eğitim gören öğrencilerimizin bir kısmı yeni açılacak olan Efsus Turan Mahallesinde yapılacak Ertuğrul Gazi ilkokulunda eğitim görecek. Bir kısmını ise yüzde 95’i tamamlanan Yeşilyurt İlkokulunda eğitimlerini görecek. Ancak öğrenci sayımız ne kadar olur henüz bir fikrimiz yok.” dedi.

Yeşilyurt İlkokulunun 16 derslikli olduğunu ifade eden Turan, “Öğrencilerimiz yeni hazırladığımız okulumuzda daha iyi ve kaliteli hizmetle buluşturacağız” dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı olarak yapılan ‘Afşin Yeşilyurt İlkokulu’nun 2017-2018 eğitim-öğretim sezonunda öğrencilerin hizmetine sunulacağını ifade eden Turan, “Okulumuzun açılmasında bizlere katkı sağlayan büyüklerimize teşekkür ediyoruz. İnşallah öğrencilerimiz akademik anlamda daha iyi eğitim sağlanacak. Okulumuzun Afşin’imize, öğrencilerimize ve velilerimize hayırlı olmasını diliyorum. " diye konuştu.


 

Editör: Haber Merkezi