Afşin İlçe Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Boz,  Afşin’de aşılama oranını artırma çalışmaları ve koronavirüs ile mücadele kapsamında 35 yaş altı vatandaşların aşıya teşvik edilmesi amacıyla ödüllü kampanya başlatıldığını söyledi.


4 Ekim - 24 Ekim tarihleri arasında koronavirüs aşısı olan 35 yaş altı vatandaşlara çekilişle bisiklet ve tablet hediye edileceğini ifade eden Afşin İlçe Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Boz, “ İlçemizin aşı oranlarının yükseltilmesi amacıyla aşı olacak 35 yaş altı vatandaşlarımızın aşıya teşvik edilmesi için Afşin Kaymakamlığı ve Afşin Belediyesi tarafından çekilişle hediye kampanyası başlatıldı. Bu kapsamda bölgemizdeki Covid-19 aşı uygulayan sağlık tesislerimiz aracılığıyla 35 yaş ve altı vatandaşlarımız 4-24 Ekim tarihleri arasında çekilişe katılabilecek. Aşı kampanyası kapsamında aşı olan vatandaşlarımız yapılacak kura ile bisiklet ve tablet kazanabilecek.” dedi.

Gençlere aşılama bilincini arttırmak, farkındalık oluşturmak ve gençlerin aşıya ilgisini arttırmak adına başlatılan kampanya hakkında bilgi veren Afşin İlçe Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Boz, “Kampanyamızın amacı özellikle gençlerimizde aşılama bilincini arttırmak farkındalık oluşturmak, gençlerimizin aşıya olan ilgisini arttırmak. Covid -19 salgınıyla uzun zamandır mücadele ediyoruz. Bu mücadele sonunda vatandaşlarımızın fedakârlıklarıyla, kurallara uymalarıyla belli bir oranda başarı elde ettik. Bu salgınla baş etmenin yolu maske mesafe, temizlik. Hastaneye düşmekten korunmanın yegâne yolu aşı olmak gözüküyor. Aşı olmak zorundayız. Aşı bilincini aşılamak zorundayız" şeklinde konuştu.

“Haydi Afşin Aşıya” sloganıyla başlatılan kampanyanın 24 Ekime kadar devam edeceğini ifade eden Boz, “Birinci ve ikinci aşılarını olan insan sayılarımızı arttırmak istiyoruz. Afşin’in ilk doz aşılama oranındaki yüzdelik oranını hep birlikte %75 oranına çıkarttık. Bu oranı ikinci doz aşıda da yakalamak istiyoruz. Yoksa salgını durdurmamız bu hastalıkla baş etmemiz mümkün değil. Aşılama sayesinde hastaneye düşen, hayatını kaybeden vatandaşlarımızın sayısını düşürme hatta hiç hayatını kaybeden vatandaşımızın olmamasını başarmak zorundayız. Aşılama sayesinde bunu başaracağız" diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi