Son yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Kahramanmaraş İl Müftülüğüne atanan Mustafa Tekin, görevine başladı. Tekin ilk mesajında, “Bütün Kahramanmaraş halkımıza da selamlarımı, saygılarımı, hürmetlerimi sunuyorum" dedi.

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan ‘İl Müftüleri Kararnamesi’ kapsamında Kahramanmaraş İl Müftülüğüne getirilen Mustafa Tekin, görevine başladı.

Yeni görev yeri Kahramanmaraş’a gelen Tekin, ilk olarak Kahramanmaraş Ulu Camii’ni ziyaret etti. Daha sonra Şeyhadil Mezarlığı’na gelen Tekin, burada şehitliği ziyaret ederek, şehit kabirlerinin başlarında dua etti. Buradan Kahramanmaraş İl Müftülüğü’nün altında bulunan Diyanet Vakfı Kitabevi’ne geçen Tekin, inceleme ve personellerle tanışmasının ardından müftülük makamına geldi.

Müftü Tekin’i, il müftü yardımcıları Cafer Kılınç ve Remziye Köroğlu, Onikişubat İlçe Müftüsü Süleyman Yavuz, Dulkadiroğlu İlçe Müftüsü Davut Polat ile şube müdürleri karşıladı. Pandemi koşullarına uygun olarak gerçekleşen buluşmada İl Müftü vekili Cafer Kılınç görevi yeni İl Müftüsü Mustafa Tekin’e devretti. Kılınç’tan görevi devralan Tekin, yaptığı ilk açıklamada, “Cenab-ı Hak bu kahraman millete hizmet etme şerefini bize bahşetti” dedi.

Editör: Haber Merkezi