İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan havalanan Pegasus Hava Yolları’na ait PC 2120 sefer sayılı uçak, bir saatlik uçuşun ardından sorunsuz bir şekilde Kahramanmaraş Yeni Havalimanı’na inişini gerçekleştirdi.

Kahramanmaraş’ta her geçen gün önemini artıran havayolu ulaşımının daha konforlu ve daha rahat bir hale gelmesi amacıyla, DHMİ tarafından 2016 yılının Temmuz ayında ihalesi yapılan ve 17 Aralık 2016’da Başbakan Binali Yıldırım tarafından temeli atılan Kahramanmaraş Havalimanı Yeni Terminal Binası’nda çalışmalar tamamlandı.

İLK UÇAK İSTANBUL’DAN GELDİ

Özgün mimarisiyle göz kamaştıran 22 bin 330 metrekare büyüklüğündeki yeni havalimanı artık resmi açılış için gün sayarken, kent halkını sevindiren gelişmeler yaşanıyor. İnşaatı tamamlanan yeni havalimanına ilk uçak bugün iniş yaptı. İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan havalanan Pegasus Hava Yolları’na ait PC 2120 sefer sayılı uçak, bir saatlik uçuşun ardından sorunsuz bir şekilde Kahramanmaraş Yeni Havalimanı’na inişini gerçekleştirdi. Bugün itibariyle hizmete açılan yeni havalimanının ilk yolcularını ise AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet Cihat Sezal ile Kahramanmaraş Havalimanı Müdürü Kezban Emel Mecit karşıladı.

Editör: Haber Merkezi