Afşin’de, KOSGEB tarafından düzenlenen Yeni Girişimcilik Kursunun kapanışı kursiyerler tarafından hazırlanan pastanın kesilmesiyle yapıldı.

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Kahramanmaraş İl Müdürlüğü ve Afşin Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğinde düzenlenen yeni girişimcilik eğitimi tamamlandı.

Afşin Ticaret ve Sanayi Odası Seminer Salonunda verilen eğitimde 26 kişinin kursu tamamlayarak yeni girişimci belgesini almaya hak kazandığını söyleyen KOSGEB Başkanlık Müşaviri Ahmet Alperen, KOSGEB olarak 500 bin kişiye yeni girişimcilik eğitimi verildiğini belirtti.

Her yeni girişimcinin yeni bir üretim ve yeni bir istihdam kaynağı olduğunu ifade eden Alperen, “ KOSGEB ile Afşin Ticaret ve Sanayi Odasının işbirliğinde 2017 yılı Temmuz ayında düzenlenmiş olan yeni girişimci eğitimini tamamladık. Kursiyerlerimiz belgelerini Afşin Ticaret ve Sanayi Odasından belgelerini alabilecekler. Kursiyerlerimize iş ve aile hayatlarında başarılar diliyorum” dedi.

KOSGEB’in Türkiye’de 27 yıldan teşkilatlanmakta olan bir kuruluş olduğunu ve 81 ilde 88 müdürlüğü olduğuna değinen Alperen, şöyle devam etti:

“Kahramanmaraş bölgesindeki müdürlüğümüz vasıtasıyla il genelinde hizmet vermeye devam etmekteyiz. Daha çok vatandaşımıza ulaşabilmek için yeni eğitimci girişimci kurslarımızı da sivil toplum kuruluşlarıyla, üniversitelerle, belediyelerle beraber yapmaktayız. Bugüne kadar 500 bine yakın yeni girişimci adayı eğitimlerimizi almış bulunmaktadır. 50 bin yeni girişimcinin yeni iş yerlerini kurmuş bulunmaktadır. Her yeni bir girişimci yeni bir üretim, yeni bir istihdam ve vergi kaynağı demektir. Bu bakımdan devletimiz önem vermektedir.  Afşin Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Sıtkı Can’a ve yönetim kurulu üyelerine bu imkanı sağladıkları için teşekkür ediyorum. Ayrıca evlerini, ailelerini bırakarak kursumuza katılan arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum.”

Afşin’de girişimcilik kültürünü yaygınlaştırmaya gayret ettiklerini ifade eden Afşin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bekir Sıtkı Can, “Ticaret ve Sanayi Odası olarak bu kurslara ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyuyoruz. Söz konusu girişimcilik kursları ve belgeleri vermemizin temelinde insanlarımızın iş sahibi, aş sahibi olmaları ve Afşin ve Kahramanmaraş ekonomisine, ülke ekonomisine katkıda bulunmalarını sağlamaktır.” dedi.

Konuşmaların ardından eğitimi tamamlayan kursiyerler pasta keserek yeni girişimcilik kurusunu tamamladı.

Editör: Haber Merkezi