Bahar mevsiminin en gözde ürünlerinden yemlik, tarlalardan toplanarak pazarda yerini aldı.

 Köylerde bayanlar tarafından toplanan yemlik pazarda kilosu 15 liradan satışa sunuldu. Bu yıl kış mevsiminin sert geçtiğini ve baharın geciktiğini belirten yemlik satıcıları, satışların iyi olduğunu belirtti.

Doğada bulunan yemliğin birçok hastalığa iyi geldiğini ve özellikle şeker hastası insanların yemlik yediğini iddia eden tezgahtarlar yemlikten herkesin faydalandığını belirtti. Yemliği toplamak için sabah erken saatte araziye çıktıklarını söyleyen satıcılar tarlalarda ilaç sıkılan arazide yemliğin yetişmediğini ifade etti.

Komşu kadınlarla birleşerek tarlalarda, dağda ve sulu alanlarda yeşillikleri toplamaya başladıklarını anlatan satıcılar, "Hangi bitki türünün nerede yetiştiğini bildiğimiz için toplamakta zorluk çekmiyoruz. Akşama kadar toplama işi devam ediyor. Akşam olunca topladığımız yeşillikleri su dolu bir kabın içine atıyoruz ve böylelikle köküne yapışan topraklar yeşilliklerden ayrılıyor. Sabah olunca toplanan yeşillikleri pazara indiriyoruz. Kazandığımız paralarla evin masrafını çıkartırken, alan insanlar da doğanın nimetlerinden yararlanıyorlar." şeklinde konuştu.

Yaşlılar Alıyor

Yaşlı insanların yemliğe daha çok ilgi gösterdiğini, gençlerin ise fazla ilgilenmediğini söyleyen yemlik satıcıları, " Yemlik sezonumuz yeni başladı ve kilosu 15 liradan satışa başlandı. Bir ay boyunca ilçemizden ve mahallelerimizden temin ettiğimiz yemliği daha sonra yaylalara çıkarak toplamaya devam edeceğiz. Yemlik satışlarımıza daha çok yaşlı insanlarımız ilgi gösteriyor. Vatandaşlarımız Ulu Camii civarı ve çarşımızın muhtelif yerlerinde bulunan tezgahlardan yemliklerini alabilirler. "diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi