7. Geleneksel Şehitleri Anma ve Yemliha Yürüyüşü Düzenlendi

Afşin’de, 15 Temmuz 2017 Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Programı kapsamında ‘7. Geleneksel Yemliha Yürüyüşü ve Şehitleri Anma’ programı düzenlendi.

15 Temmuz 2016'daki hain darbe girişimine karşı Türk halkının kahramanca verdiği mücadelenin birinci yılında Afşin Belediyesi tarafından ‘7. Geleneksel Yemliha Yürüyüşü ve Şehitleri Anma’ halk yürüyüşü gerçekleştirildi.

Şehit Er Ömer Erüstün Meydanından başlayan yürüyüşte vatandaşlar, Kuran’da adı geçen ‘Yedi Uyurlar’ın hatırasını canlandırmak ve şehitleri anmak için ilçe merkezine 6 kilometre uzaklıktaki Eshab-ı Kehf Külliyesi'ne kadar yürüdü.

Yürüyüşün sona erdiği Eshab-ı Kehf Külliyesi'nde konuşma yapan Afşin Kaymakamı Ali Edip Budan, "Ülkemiz tarihinde kara bir gün olarak hatırlayacağımız bu günü milletimizin engin feraseti, dik duruşu sayesinde 15 Temmuz'u bir bayram olarak kutlayacağız." dedi.

15 Temmuz’u unutturmayacaklarını ifade eden Budan, " 15 Temmuz hain darbe girişimi Türkiye'nin üzerine oynan en büyük oyunlardan biriydi. Irak’ta, Suriye’de ve Mısır'ın başına gelen olayların bizim de başımıza gelmesini sağlamaktı. Atalarımız kanı ve canıyla bu toprakları korudu. 15 Temmuz'da olduğu gibi canımızla ve kanımızla bu toprakları korumaya, mücadele etmeye devam edeceğiz. Bu ezanları Allah’ın izniyle dindirmeyeceğiz, al bayrağımızı indirtmeyeceğiz. Hain darbe girişiminin yıldönümünde Geleneksel Yemliha Yürüyüşü ve Şehitleri Anma halk yürüyüşü gerçekleştirdik. Etkinliğe katılan bütün vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum" diye konuştu.

15 Temmuz 2016 da, Türk Milletinin sergilediği tavırla, Eshab-ı Kehf ehlinin sergilediği tavır arasında benzerlikler olduğunu ifade eden Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, ise " 1600 yıl önce, bu topraklarda yaşayan 7 yiğit genç, makamlarını, servetlerini, ailelerini bırakarak, canlarından vazgeçerek, batıla karşı, küfre karşı, şirke karşı kıyama çıkmış, Tek Allaha inandıklarını, ondan başka ilah olmadığını  ilan etmişlerdir. Tıpkı bir yıl önce, 15 Temmuz 2016'da, bir Cuma akşamı Cumhurbaşkanımızın, Baş Komutanımızın çağrısıyla, meydanlara inen vatandaşlarımız yaptığı gibi, kıyama kalkmış, zillete, esirliğe hayır demiştir.  15 Temmuz 2016 da, aziz Türk Milletinin sergilediği tavırla, Eshab-ı Kehf ehlinin sergilediği tavır arasında benzerlikler vardır. Tüm dünyaya tek ve mutlak galibin Allah olduğunun, güç sahibi olduğunu düşünen zavallılara ilanıdır." şeklinde konuştu.

Geleneksel Yemliha Yürüyüşünün her yıl 15 Temmuzda gerçekleştireceğini aktaran Güven, "15 Temmuz 2016 günü, fetö mensubu hainler tarafından kalkışılan darbe girişiminde, şehit olan 246 kardeşimizin ve geçmişte verdiğimiz şehitlerimize Allah'tan rahmet, gazilerimize tekrar acil şifalar temenni ediyorum. Bu devlet, kendisine silah çeken, vatandaşına kurşun sıkan, vatandaşının üzerine tankla yürüyen, vatandaşına F16'larla bomba yağdıran, helikopterlerle ateş eden Fetö mensuplarına hak ettiği cezayı verecek kudrete ve geleneğe sahiptir. Hiç şüpheniz olmasın; şehitlerimizin kanı asla yerde kalmadı, kalmayacak. Bizlere bu güzel günleri yaşatan hainler karşısında zaferi nasip eden Rabbimize hamdolsun. " diye konuştu.

7. Geleneksel Yemliha Yürüyüşü ve Şehitleri Anma’ yürüyüşü etkinliği, katılan vatandaşlara çoban pilavı ikram edilmesinin ardından son buldu.

Programa, kamu ve kurum müdürleri, sivil toplum örgütü temsilcileri, siyasi parti temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Editör: Haber Merkezi