Afşin'de, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında, 8. Geleneksel Şehitleri Anma ve Yemliha Yürüyüşü düzenlenecek.

 Afşin Belediyesi tarafından düzenlenen Şehitleri Anma ve Yemliha Yürüyüşü'nde, Kur'anı- Kerim'de adı geçen Yedi Uyurlar'ın hatırasını canlandırmak ve şehitleri anmak için ilçe merkezinden başlayarak 6 kilometre uzaklıktaki UNESCO listesindeki Eshab-ı Kehf Külliyesi'ne kadar yürüyüş gerçekleştirecek.

Geleneksel hale getirdikleri Yemliha Yürüyüşü'nün bu yıl sekizincisini düzenleyeceklerini söyleyen Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, tüm bölge halkının etkinliğe katılması için çağrıda bulundu.

Afşin'de bulunan Eshab-ı Kehf'in evrensel bir öneme sahip olduğunu söyleyen Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, “Eshab-ı Kehf bu bölgenin hatta bu ülkenin en büyük değerlerindendir. Son yıllarda yaptığımız çalışmalarla Eshab-ı Kehfi dünya genelinde tanıtmaya çalışıyoruz. Bu faaliyetler nedeniyle bu yıl 8. Yemliha Yürüyüşü’nü, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nde gerçekleştireceğiz. Bu yürüyüşü hem şehitlerimizi anmak, Afşin'de birlik ve beraberliği güçlendirmek hem de 7 inanmış gencin 1600 yıl önce yapılan kıyam harekâtını hep birlikte tekrar dünyaya göstermek adına yapacağız. Bu yürüyüş bir değere sahip çıkma yürüyüşüdür. Bir inanca saygıyı ifade etmedir. Bunun hem bölgemiz için hem de ülkemiz için büyük bir önemi olduğuna inanıyoruz. 15 Temmuz 2016 da aziz Türk milletinin sergilediği tavırla, Eshab-ı Kehf ehlinin sergilediği tavır arasında benzerlikler vardır. Yürüyüşümüze ve 15 Temmuz Destanını yeniden yaşamaya tüm kardeşlerimi davet ediyorum” dedi.

- Demokrasi kahramanları anılacak

Yürüyüşün 15 Temmuz 2018 Pazar günü saat 17.00'da Afşin Belediyesi önünden başlayacağını belirten Başkan Güven, " 2018 yılı Kültürel Etkinliklerimiz kapsamında, yedi inanmış yiğidin hatırası ve 15 Temmuz Demokrasi Kahramanlarını Anmak için Eshab-ı Kehf’e yürüyeceğiz. Tüm Afşinli vatandaşlarımızı ve çevre ilçe ve illerdeki vatandaşlarımızı etkinliğimize davet ediyoruz. yürüyüş etkinliğinin ardından yine 20.30'da Afşin Belediyesi önünde “Demokrasi Kahramanlarımızı Anma Nöbeti' etkinliği olacak. İnşallah demokrasi kahramanlarımızı anacağımız bu etkinliğimizde de tüm Afşinli hemşerilerimizle bir arada olmak istiyoruz." açıklamasında bulundu.

Editör: Haber Merkezi