Eshab-ı Kehf Gönül Elçileri Somuncu Baba’ya yürüdü!

Eshab-ı Kehf Gönül Elçileri Derneği üyeleri, Eshab-ı Kehf hikayesini anlatmak amacıyla o döneme ait temsili kıyafetlerle Türkiye'yi dolaşıyor.

Afşin'de bulunan Eshab-ı Kehf Gönül Elçileri Derneğinin düzenlediği etkinlik kapsamında "Yedi Uyurların" temsili kıyafetleriyle Malatya'nın Darende ilçesinde giden dernek üyeleri, Somuncu Baba Külliyesini ziyaret ederek, burada vatandaşlara Eshab-ı Kehf'in hikayesini aktardı.

Dernek Başkanı Hüseyin Bozkurt, yaptığı açıklamada, 8 yıldır Ashab-ı Kehf'i anlatmak için Türkiye genelinde yerel ve ulusal birçok etkinliğe katıldıklarını söyledi.

Somuncu Baba ve Hulusi Efendi'nin diyarı, ilim ve hikmet beldesi Darende'ye belli bir mesafeyi yürüyerek geldiklerini ifade eden Bozkurt, "8 yıl önce memur, esnaf ve çiftçi arkadaşlarla bir araya gelerek ilçemizdeki Ashab-ı Kehf ve Yedi Uyurlar Mağarası'nın tanıtımına katkı sağlamak için bu ekibi oluşturduk. Birçok yürüyüş ve kültürel etkinliklere katıldık. Buralarda vatandaş ilgi gösterirken biz de hem broşür dağıttık hem de uzatılan mikrofonlara Yedi Uyurlar'ın hikayesini anlattık." dedi.

Aradan geçen süre içerisinde inanç turizmi açısından önemli bir merkez olan Afşin Ashab-ı Kehf Külliyesinin tanıtımına ciddi bir katkı sağladıklarını düşündüğünü aktaran Bozkurt, "Bugün burada Yedilerimiz ve Kıtmirimiz ile Somuncu Baba Külliyesi civarında insanlara Ashab-ı Kehf'i anlatıyoruz. İlk defa duyanlar da oluyor, çokça duymuş fakat gerçeğinin nerede olduğunu bilmeyen de çıkıyor. Biz bu kafalardaki karışıklığı giderici bilgileri paylaşarak onları davet ediyoruz." diye konuştu.

Eshab-ı Kehf Gönül Elçileri Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Cemal Güneş, günün anlam ve önemini anlatan bir konuşma yaptı. Güneş, “Eshab-ı Keyf demek dik duruş demektir, mağdurun yanında yer almak demektir. Bizler de bugün Darende’ye gelerek Hasan Gazi Türbesi, Günpınar Şelalesi, Somuncu Baba Türbesi’ni ziyaret ettik. Afşin’den Darende’ye gelirken dikkat çekmek için yürüyüşler ve koşular yapıldı. Daha önceki yıllarda Afşin’den Darende’ye maratonlar düzenliyorduk, inşallah bu etkinliklerimiz her yıl devam eder” şeklinde konuştu.

Son olarak konuşan Büyük Birlik Partisi Darende İlçe Başkanı Ali Gök ise geçen hafta Keş Dağı’nda karşılaştıkları ekibi Darende ilçesine davet ettiklerini kaydetti. Gök, “Keş Dağı’nda güzel etkinlikler yapıldı. Okunan dualar ve hadislerle gönüllerimizi fethettiler. Bu güzel insanları Darende’de ağırlamaktan mutluluk duyuyorum” diye konuştu.

Ashab-ı Kehf Gönül Elçileri Derneği üyeleri, Darende Kaymakam Ali Türk'e, ay-yıldızlı forma hediye etti.

Editör: Haber Merkezi