Yedi Dost Düşünce Kültür ve Dayanışma Derneği Genel Başkanı Avukat Erol Kıraç, Yeşil Afşin Gazetesine nezaket ziyareti gerçekleştirdi.

2 yıl önce İstanbul’da faaliyetlerine başlayan Yedi Dost Düşünce Kültür ve Dayanışma Derneği Genel Başkanı Av. Erol Kıraç, Afşin Koordinatörü Sait Tahiroğlu ile birlikte Yeşil Afşin Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Sinan Doruk’u ziyaretlerinde, dernek çalışmalarıyla ilgili detaylı bili verdiler.

Yedi Dost Derneği’nin Türkiye’ye nasıl hizmet verdiğini, topluma neler kazandırabileceği konular hakkında bilgi veren Kıraç, uluslararası faaliyetleri olan dernek olduklarını söyledi. Kıraç, Dernek isminin Afşin Eshab-ı Kehf Yedi Uyurlar, dünyanın 7 kıta olması, Türkiye’nin 7 bölge olması ve Kahramanmaraş 7 Güzel Adam’dan esinlendiklerini belirtti.

Yedi Dost Derneği olarak hizmet etmekten mutluluk duyduklarını belirten ve 81 ilde faaliyet göstermek istediklerini aktaran Kıraç, “Bizler bu derneğin yönetiminde bulunmaktan gurur duyuyoruz. Ayrıca yönetiminde birçok Kahramanmaraşlı ve Afşinli hemşerilerimiz var. O yüzden biz Kahramanmaraş ve Afşin’de aktif çalışmalarda yapmayı düşünüyoruz. Yedi dostun isminde yedi uyanan insanından Kahramanmaraş’ımızın yedi güzel adamından da bahsetmek gerekiyor. Türkiye’nin yedi bölgesinin, yedi kıtasının isim koyarken ilham aldığımız şeyler olduğunu söylememiz gerekiyor. O yüzden de uluslararası bir dernek ve tüm il merkezlerinde temsilcilikler açarak faaliyetlerimize devam etmek istiyoruz” dedi.

Kahramanmaraşlı ve Afşinli dostlarımıza yerelde burada yapacak hizmetlerde özellikle Afşin Belediyemizle ve diğer kurumlarımızla birlikte proje yapmak gibi düşüncelerimiz var. Aynı zamanda İstanbul’da ve Ankara’da bu tip çalışmalar yapmamız şuan bizim gündemimizde” açıklamasında bulundu

Hukuk, iş dünyası, şehit aileleri ve gazi dayanışması ve eğitim alanı olmak üzere dört ana unsurda faaliyet verdiklerini ifade eden Kıraç, “Dernek olarak Kahramanmaraş ve Afşin’de aktif çalışmalar yapmak istiyoruz. Yedi Dost Derneği, Afşin’den doğan Türkiye’ye yayılan ve sonrasında Türk ve İslam coğrafyasında ülkemizi temsil eden uluslararası bir dernek olmak için emin adımlarla ilerliyoruz.” dedi.

Başkan Kıraç, “Yedi Dost Derneği’nin İstanbul Mahmutbey’de kurulmuş olan bir merkez binası var. Yedi Dost Derneği bağcılarda şu anda kendi lokaline sahip. Yaklaşık 2 yıldır kurulu olan derneğimizin çalışmaları devam ediyor. Çünkü uzun soluklu bir dernek olduğunu düşünüyoruz. Bu çalışmada kuruluşu esnasında doğru noktalara ve doğru konulara ulaşamazsak maalesef Türkiye’de bulunan diğer STK’ların durumuna düşebiliriz. Bizler özellikle 15 Temmuz darbe girişiminden sonra milli ve manevi değerleri önem alan, halkımız arasında bu duygularla gayret eden bir dernek olmayı düşünüyoruz.  Hukukçu komisyonumuzda özellikle 15 Temmuz’da mağdur edilmiş şehit yakınlarının yanında ve onların destekçisi olarak davalara giriyoruz. Bu bizler için çok kıymetli çalışma.

Bu çalışmalarımızın dışında işadamlarımızla birlikte hareket ederek güçlü çalışmalarla tüm Türkiye’ye döviz kazandıracak pozisyonlara getirmeyi amaçlıyoruz. Özellikle Afrika’dan, Sudi Arabistan’dan ve Katar’dan gelen misafirlerimizi de Türkiye’deki doğru partnerlerle buluşturup Türkiye’de ortak ticaret yapmalarında önünü açmaya çalışıyoruz.  Eğitim alanında da yapacağımız faaliyetlerimiz var. O faaliyetlerden bir tanesi özellikle genç neslin doğru eğitilmesi. Milli Eğitim Bakanlığımızın yaklaşık 8 ay önce müfredatla ilgili yapmış olduğu çalışmada Yedi Dost’un eğitim komisyonu güzel bir çalışmayla katkı sundu. Bu çalışma şuanda Milli Eğitim Bakanlığında inceleniyor.” Dedi.

- ‘15 Temmuz’da Afşin’deyiz’

Yedi Dost Derneği’nin Afşin’de yapılacak ve katkı sağlanacak projeler hakkında bilgi veren Kıraç, 15 Temmuz’da Eshab-ı Kehf’e yapılacak olan yürüyüşe Yedi Dost Derneği olarak katılacaklarını belirtti.

Yedi Dost Derneği Başkanı Erol Kıraç, “Yedi Dost’un özellikle Afşin ilçesinde yapılacak olan çalışmalara maddi ve manevi destek vermek amacındayız. İstanbul’da Kahramanmaraş’ımızın, Afşin’imizin ve Eshab-ı Kehf’imizin tanıtımını yapmak bizler için onur verici. Özellikle 15 Temmuz’da Eshab-ı Kehf’e yapılacak olan yürüyüşe 7 dostlarda katılacaktır.” İfadelerini kullandı.

Yeşil Afşin Gazetesi’nin kadim bir geçmişi olduğunu söyleyen Kıraç, “Bizler uzun yıllardır İstanbul Başakşehir’de serbest avukatlık yapıyoruz. Bugün Afşin’deki dostlarımızı STK Temsilcilerimizi, Mülki idari amirlerimizi ve yerel gazetemiz olan Yeşil Afşin Gazetesini ziyaret ettik. Yeşil Afşin Gazetesi’nin kadim bir geçmişi var. Yerelde de çok kıymetli hizmetleri var. Allah hepimizin yolunu açık etsin.” Açıklamasında bulundu.

Ziyaretten dolayı memnuniyetini dile getiren Yeşil Afşin Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Sinan Doruk ise, Yedi Dost Düşünce Kültür ve Dayanışma Derneği Genel Başkanı Avukat Erol Kıraç’a ve Afşin Koordinatörü Sait Tahiroğlu’na teşekkür ederek, dernek çalışmalarında başarılar diledi.

Editör: Haber Merkezi