Göksun-Elbistan Karayolu çalışmaları kapsamında Yazıköy-Büyük Kızılcık Mahalleleri arasındaki 7 kilometrelik yol, duble yola dönüştürülüyor.

Karayolları Genel Müdürlüğü, Göksun-Elbistan Karayolunun bitümlü sıcak asfalt ile kaplayarak, bölünmüş yol standardında yeniden yapmak için çalışmalarına devam ediyor.

Afşin’e bağlı Yazıköy Mahallesi ile Göksun’a bağlı Büyük Kızılcık Mahallesi arasında kalan 7 kilometrelik yolun bitümlü sıcak asfaltlama çalışmalarına başlandı. Toplam 55 kilometre bölünmüş yol yapılacak Göksun-Elbistan Karayolu, Yazıköy-Büyük Kızılcık Mahallesi arası da yapılan 7 kilometrelik asfalt çalışmasının ardından bölünmüş yol olarak hizmet verecek.

Göksun ilçesi ile Elbistan ilçesini birbirine bağlayan karayolunda, bölünmüş duble yol çalışması kapsamında Karayolları Genel Müdürlüğü, Afşin ile Erçene Mahallesi arasında kalan kısmı da bölünmüş yol olarak yaparak Göksun-Elbistan Karayoluna bağlayacak.

Bölünmüş yol olarak yeniden yapılacak olan Göksun-Elbistan­ Karayolu, 2 gidiş, 2 geliş şeritten oluşacak ve toplam 55 kilometre uzunluğunda. Yolun altyapısının hazırlanması amacıyla menfez çalışmaları ve sanat yapılarının tamamlama çalışmaları devam ediyor.

Göksun-Elbistan Karayolunun bölünmüş yol olarak yapılması ve standardının yükseltilmesi amacıyla yapılan çalışmaların ardından Karayolları 5. Bölge Müdürlüğü, Afşin'den, Kabaağaç, Erçene, Kötüre, Ördek, Yazıköy, Gerger, Çağılhan, Hüyüklü ve Alimpınar Mahallelerinde duble yol kamulaştırma alanına giren arazilerinde kamulaştırma çalışmalarında bulundu.

Göksun-Elbistan Karayolu için 31 Ağustos 2015 tarihinde, Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından ihale düzenlenmiş ve ihaleye 45 firma teklif vermişti.



 

Editör: Haber Merkezi