Eski BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ile 5 kişinin hayatını kaybettiği helikopter kazasına ilişkin soruşturmaya takipsizlik kararı vermesi Afşin'de protesto edildi.

Afşin Adalet Sarayı önüne gelen BBP Partisi Afşin İlçe Başkanı Ecevit Kavak ve partililer, Eski BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ile 5 kişinin hayatını kaybettiği helikopter kazasına ilişkin soruşturmada, Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığının takipsizlik kararını üzerinde "Bu Dava Kapanmaz" yazılı siyah çelenkle protesto etti.

Grup adına basın açıklamasını okuyan BBP Partisi Afşin İlçe Başkanı Ecevit Kavak, terör olaylarının yaşandığı bir dönemde, Yazıcıoğlu'nun ölümüyle ilgili soruşturmada takipsizlik kararı verilmesinin acılarını bir kat daha arttırdığını söyledi.

Kararın tekrar gözden geçirilmesi için 15 gün içerisinde mahkemeye itiraz başvurusu yapılacağını ifade eden Kavak, "Birileri bu dosyayı kapatmaya çalışsa da bu dosya aziz milletimizin maşeri vicdanında açıktır. 2014 yılında da takipsizlik kararı verildiğini ve yaptıkları itiraz üzerine takipsizlik kararının usul ve yasaya aykırı olduğu gerekçesiyle kaldırıldı. Bu karara da 15 günlük yasal süresi içinde Kahramanmaraş Nöbetçi Sulh Ceza Mahkemesi'ne itirazda bulunacağız" diye konuştu.

Grup, açıklamanın ardından siyah çelengi giriş kapısına yakın bir duvara bırakarak adliyeden ayrıldı.

 

Editör: Haber Merkezi