Onikişubat Belediyesince düzenlenen "Okur-Yazar Buluşması Programı" kapsamında eğitimci-yazar Vehbi Vakkasoğlu, Çağlayancerit ilçesinde, öğrenciler ve velilerle buluştu.

Çağlayancerit 80. Yıl Çok Programlı Anadolu Lisesi öğrencileriyle buluşan Vakaksoğlu, burada yaptığı konuşmada, öğrencilere bilginin ve okumanın faydalarını aktardı.

Gelecek için gençlerin önemine dikkat çeken Vakaksoğlu, şunları söyledi:

"Gençler geleceğimize siz karar vereceksiniz, bu ülkeyi bu milleti nasıl bir gelecek bekliyor, buna siz karar vereceksiniz. Çalışkansanız, çalışkan, üreten bir gelecek, sizleri bekliyor. İnterneti de bir hobi olarak, kafa dinlendirme olarak kullanın. İnterneti akıllı kullanın, o sizi kullanmasın, siz onu akıllı kullanmazsanız o sizi akılsızca kullanıyor. O akıllı telefonlar, akıllı aletlerde insanları düşünemez hale getiriyor. O konularda da dikkatli olun, ihtiyacınız kadar faydalı şekillerde kullanın. Kafası bilgiyle dolan, kitapla barışık olan adam, zaten bunu becerir. Üçüncü olarak da kalp midemiz var o da ne ile dolar sevgiyle, merhametle, şefkatle dolar ve doyar. En önemli olan ise ortada olan kalbimiz, Avrupalı ülkelerde kafa midesi dolmuş, ortadaki de boş olduğunda çölleşmiş, kuraklaşmış, kalp olmaktan çıkmış, gönülsüz milletler haline gelmişler."

Çağlayancerit Ortaokulu'nda da velilerle bir araya gelen Vakkasoğlu, kadınlara ailenin öneminden bahsetti.

Ailenin son kale olduğuna dikkat çeken Vakaksoğlu, "Son kale yıkılırsa eğer ne kadar güzelliğimiz ve değerimiz varsa hepsi altında kalır, elimizde hiçbir şey kalmaz. Aile bir kaledir, ailenin başkumandanı siz hanımefendilerdir. Hanımlar korur, kurar, savunur." diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi