Çocuk edebiyatının önde gelen isimlerinden, Kahramanmaraşlı hemşreimiz yazar ve şair Mevlana İdris Zengin Hakk’a yürüdü. Geçirdiği kalp rahatsızlığı nedeniyle bir süredir Kahramanmaraş’ta bir hastanede tedavi gören Zengin, bu sabah ebedi aleme irtihal etti.

SALİHA SULTAN

Çocuk edebiyatının önde gelen isimlerinden, yazar ve şair Mevlana İdris Zengin Hakk’a yürüdü. Geçirdiği kalp rahatsızlığı nedeniyle bir süredir Kahramanmaraş’ta bir hastanede tedavi gören KARAR yazarı Zengin, bu sabah ebedi aleme irtihal etti.

NE OLMUŞTU?
Hayal Dükkanı, Çınçınlı Masal Sokağı, Sufi ile Pufi, Vay Canına gibi çocuk kitaplarıyla tanınan, birçok dergi ve gazetede şiir, hikaye ve deneme kaleme alan Mevlana İdris Zengin, bir süre önce geçirdiği kalp rahatsızlığı nedeniyle yoğun bakımda tedavi altına alınmıştı. Kalp ameliyatı geçiren Zengin'in yoğun bakımda tedavisi devam ediyordu.

MEVLANA İDRİS KİMDİR?
Yazar ve şair Mevlana İdris Zengin 1966 yılında Kahramanmaraş'ta dünyaya geldi. 1989 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. Şiir, hikaye ve denemeleri birçok dergi ve gazetede yayımlandı. Çocuk edebiyatı alanında birçok sevilen esere imza attı. Bazı masalları çizgi filme uyarlanarak televizyonda yayınlandı. Çocuk edebiyatı dergisi Çeto’nun genel yayın yönetmenliğini yürüten Zengin, KARAR gazetesindeki köşesinde uzun süre kültür ve sanat alanında birçok yazı kaleme aldı.

Mevlana İdris Zengin'in Çınçınlı Masal Sokağı, Hayal Dükkanı, Dondurmalı Matematik, Korku Dükkanı, Kirpiler Şaka Giymez, Ütüsüz Ayakkabılar, Tuhaf Adamlar gibi eserleri bulunuyor. Zengin, üç erkek çocuk babasıydı.

Editör: Haber Merkezi