Okulların tatile girmesiyle birlikte Afşinli çocukların heyecanla beklediği Afşin Yaz Spor Okulu 12 Temmuz’da kapılarını açıyor.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 14.sünü düzenlenen Yaz Spor Okullarına kayıtlar sona erdi. Bu yıl kayıtların ilk kez internet üzerinden alındığı Yaz Spor Okulu’na 450 başvuru yapıldı. Büyükşehir Belediyesi Yaz Spor Okulları 11 ilçede 7/14 yaş aralığında ki 9 bin 100 öğrenciye ücretsiz hizmet verecek.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi desteğiyle Afşin Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğünde düzenlenecek Yaz Spor Okuluna 5 branşta 450 öğrenciye eğitim verilecek.

Yaz spor okulları hakkında konuşan Afşin Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Asef Arslan,"Bu yılki yaz sporları okullarına 450 öğrenci kayıt yaptırdı. 5 branşta çocuklarımıza faaliyet göstereceğiz. Öğretmenlerimiz ve eğitmenlerimiz hazır. Yaz sporları organizasyonu, Büyükşehir Belediyesiyle ve Gençlik Hizmetleri Sporları İl Müdürlüğü arasında imzalanan protokol çerçevesinde yapılmış bir organizasyondur. Yaz spor okullarına katılan tüm öğrencilerimize tişört ve şapka Büyükşehir Belediye tarafından hediye edilecek ve ayrıca spor malzemeleri de çocukların hizmetine sunulacaktır." dedi.

- Gençlik gelecek demektir

Yaz spor okulları temelinde çocukların sağlıklı ve ahlaklı bir nesil olarak yetişmesine katkıda bulunmak için açıldığını belirten Arslan, cümlelerini şöyle devam etti: "Hepimizin ortak sorunu olan çocuklarımızın gençlerimizin hangi ortamlarda nerelerde ve nasıl zaman geçirdiğidir. Bu yüzden endişe içindeyiz. Buna çözüm bulmak için hem sağlıklı hem de ahlaklı nesiller için başta anne babalar olmak üzere vatanına milletine hayırlı nesiller için bu tür aktiviteler yapıyoruz. İnşallah amacımıza ulaşırız diye düşünüyorum. Çünkü gençlik gelecek demektir. Biz bunlara iyi bir temel atmazsak geleceğimiz sıkıntı olur. Sadece okul değil aynı zaman çocuğumuz hem okulda başarılı olacak hem de sağlıklı nesiller olacak bu yüzden bu tür aktivitelere katılması gerekiyor." diye konuştu.

Arslan, planlamayı camilerdeki Kuran eğitimini dikkate alarak yaptıklarını ve Kuran eğitiminin akabinde de kursun başladığını belirtti.

Bazı branşlarda kurs açamadıklarını belirten Arslan,"Umarım önümüzdeki yıl bu branşları çeşitlendirerek daha fazla öğrencimizin, gençlerimizin bu aktivitelere katılması için gereken alt yapı çalışmaları için elimizden geleni yapacağız. Bu yaz spor okulları inşallah başarılı geçer hem bedensel hem de ahlaksal eğitim için bir şeyler veririz. Bazı branşlarda kurs açamadık. açtığımız kurslar; futbol, basketbol, voleybol, güreş ve masa tenisidir. İnşallah 12 Temmuz Çarşamba günü gerçekleşecek törenle Afşin’imizdeki Yaz Spor Okulumuzu açacağız"   açıklamasında bulundu.

Büyükşehir Sporu Destekliyor

Sporun ve sporcun gelişimi için 3 yılda dev yatırım ve hizmetlere imza atan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi gençlerin ve çocukların sporla yetişen, spor ahlakı ve spor kültürüne sahip bireyler olması için de çalışmalarını sürdürüyor.

Birçok mahalleye semt sahası kazandıran, hizmete sunduğu kapalı spor salonu ile Kahramanmaraşlı genç ve çocuklara spor yapma imkânı sunan Büyükşehir Belediyesi, Yaz Spor Okullarıyla da çocukların yaz tatillerini en iyi şekilde değerlendirmelerini ve yeteneklerini sergilemelerini sağlıyor.

11 İlçede, 13 Branşta Hizmet Verecek

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Şube Müdürlüğü tarafından organize edilen Yaz Spor Okulları'nda 2017 yılı yaz döneminde 2 merkez ilçe olmak üzere toplam 11 ilçede hizmet verilecek. Yaz Spor Okulları’nda 7 ile 14 yaş aralığındaki çocuklara futbol, basketbol, voleybol, yüzme, kort tenisi, masa tenisi, atletizm, karate, güreş, santraç, kicboks kros, badminton olmak üzere toplam 13 farklı branşta alanında uzman 63 antrenör eğitim verecek.

Sporla Dolu Günler

Çocuklarının yaz tatilini verimli bir şekilde geçirmesini, aynı zamanda güvenilir bir ortamda spor yapmasını isteyen ailelerin adresi bu yıl da Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi yaz spor okulları olacak. 10 Temmuz da açılacak, 25 Ağustos’ta sona erecek Yaz Spor Okullarında öğrenciler seçtikleri branşlarda ihtiyaç duydukları malzemelerinin tamamını açılışta teslim alacak.

Editör: Haber Merkezi