İlkokul 2,3 ve 4.sınıf öğrencilerine yönelik olarak açılan Yaz Okulu çerçevesinde çok sayıda çocuk, Elbistan Gençlik Merkezi’ni doldurdu. Elbistan Kaymakamı Tuncay Akkoyun da, Gençlik Merkezi’nde açılan ve büyük ilgi gören yaz okulunda eğitim gören öğrencileri ziyaret ederek, tişört ve şapka dağıttı. 

  10 binden fazla üyesi ile bölgedeki birçok gençlik merkezini geride bırakan Elbistan Gençlik Merkezi, ilkokul öğrencilerine hitap eden bir Yaz Okulu programı başlattı. Haftada 4 gün eğitim verilen Yaz Okulu’nda Kur’an-ı Kerim kursu, basketbol, futbol, voleybol, jimnastik ve resim kursu ile değerler eğitimi ve geleneksel çocuk oyunları programları bulunuyor. Yaz Okulu, büyük ilgi görünce kontenjanlar kısa sürede doldu. Yaklaşık 150 öğrencinin kayıt yaptırdığı Yaz Okulu hakkında bilgi almak ve çocuklarla bir araya gelmek isteyen Elbistan Kaymakamı Tuncay Akkoyun, Gençlik Merkezi’ni ziyaret etti.

  Elbistan İlçe Milli Eğitim Müdürü Kürşat Bayazıt’la birlikte Gençlik Merkezi Müdürü Ahmet Yılmaz’dan bilgiler alan Kaymakam Akkoyun, sınıfları ve spor alanlarını gezerek öğrencilerle de sohbet etti. Çocuklara şapka ve tişört dağıtan Elbistan Kaymakamı Tuncay Akkoyun, burada yaptığı değerlendirmede Gençlik Merkezi’nin bölgedeki prestij yatırımlardan biri olduğuna dikkat çekti.

  Kaymakam Akkoyun, şunları söyledi:

  “Gençlik Merkezi’mizde güzel bir programa eşlik ettik. Gençlik Merkezi’miz, yakın bir zamanda güzel bir açılış programıyla faaliyete geçti. Bölgemizdeki prestij projeler ve yatırımlardan birisi. Bulunduğu alan itibariyle, içerisindeki donanım ve imkanlar ile sportif alanları itibariyle birçok ile nasip olmayan bir yatırım. Gençlik Merkezi’miz, büyük bir başarıya imza atarak bugün itibariyle 10 binin üzerinde bir üye sayısına ulaştı. Bu da çok büyük bir başarıdır. Bu anlamda da emeği geçen bütün arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum.

  Elbistan Gençlik Merkezi’mizde ciddi boyutlarda bir spor salonumuz, cep sinemamız, kütüphanemiz, resim atölyemiz, ses kayıt stüdyosu, oyun salonları, oyun alanları, derslikler bulunuyor. Çocuklarımız ve gençlerimiz tüm bu imkanlardan ücretsiz olarak yararlanabiliyor ve zararlı ve kötü alışkanlıklardan uzak durmalarına imkan tanınıyor. Aynı zamanda açık spor sahalarımızda da futbol, basketbol ve voleybol sahası ile tenis kortundan da gençlerimiz ve çocuklarımız ücretsiz olarak istifade ediyorlar. Bütün bunlar buradaki öğretmenlerimizin eşliğinde belli bir program dahilinde gerçekleşiyor.”

  Gençlik Merkezi bünyesinde açılan Yaz Okulu’na ilişkin olarak da değerlendirmelerde bulunan Kaymakam Akkoyun, bu kursların önemine vurgu yaptı.

  Yaz Okulu’na katılan çocuklara birçok alanda eğitim ve kurs verileceğini kaydeden Elbistan Kaymakamı Tuncay Akkoyun, “Okulları tatil olması ve yaz mevsimi dolayısıyla gençlerimizin ve çocuklarımızın zamanlarını daha iyi değerlendirmelerini sağlamak için bir Yaz Okulu programı hazırladık Gençlik Merkezi’mizde. Öğretmenlerimiz yine öğrencilerimizin başında. Yaklaşık 150 öğrencimiz burada Kur’an-ı Kerim dersi başta olmak üzere, değerler eğitimi, geleneksel çocuk oyunları eğitimi ve resim kursunun yanı sıra jimnastik, futbol ve basketbol eğitimi alabiliyorlar. Değerler eğitiminde her hafta belli bir prensip çerçevesinde eğitim veriliyor. Geleneksel çocuk oyunları kursu var. Burada çocuklarımız babalarının, annelerinin ve büyüklerinin oynadıkları gelenekselleşmiş oyunları öğreniyorlar. Dolu dolu bir program hazırlanmış.

  Bizler de çocuklarımızı şevklendirmek ve aidiyet duygusu oluşturmak için onlara şapka ve tişört dağıtımı yaptık. Güle güle kullansınlar. Elbistanlı gençlerimizin ve çocuklarımızın buradan en üst düzeyde yararlanmaları bizleri de memnun edecektir” şeklinde konuştu.

  Kaymakam Akkyon, öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirdikten sonra Gençlik Merkezi’nden ayrıldı.

Editör: Haber Merkezi