Yaz aylarının vazgeçilmez meyvesi karpuz pazarda yavaş yavaş geniş yer almaya başladı. Sezonda kilogramı 50 kuruşa kadar düşen karpuz tezgahta 1.50 ile 2 lira arasında değişen rakamlarda satışa sunuluyor.

Yaz aylarının değişmez meyvesi karpuz'un fiyatı 1.50 liraya düştü. Havaların ısınmasıyla birlikte Afşin semt pazarında karpuzla birlikte birçok sebze ve meyve fiyatları düşmeye başladı.

Afşin Cevlanlıoğlu İbrahim Efendi Kapalı Semt Pazarı'nda sebze ve meyve fiyatları bir önceki haftalara oranla fiyatlar düştü.  Geçtiğimiz haftalarda fiyatı yüksek olan domatesin fiyatında da büyük oranda düşüş başladı.

Baharın gelmesiyle tezgahları şenlendiren yaz meyveleri fiyatları geçtiğimiz haftalara nazaran düşüş oldu. Meyve kilogram fiyatları: Karpuz 1.50 ile 2, yeşil erik 2.50 ile 4, kayısı 2.50, çilek 5 ile 7, nektari  4, şeftali 2.50 ile 4, yeni dünya 2.50, kavun 4 liradan satılıyor.

Afşin pazarcı esnaflarından Mustafa Kalender: “Havalarını ısınması ve yerli ürünlerin artmasıyla fiyatlar düştü.  Sadece karpuz bir yerde yetişiyordu şimdi birçok bölgeden karpuz geliyor ve rekabet başladı. Tarlalarda karpuz çoğaldıkça yavaş yavaş fiyatlarda aşağı düşecek." dedi

Karpuzlar Mersin’den getirdiklerini söyleyen Esnaf Kalender, Ramazan ayı geldiğinden dolayı Cevlanlıoğlu İbrahim Efendi Kapalı Semt Pazarı'nda yoğunluk olduğunu ve karpuz satışların arttığını söyledi.

Afşin pazarında sebzenin kilogram fiyatları ise şu şekilde oldu: “ Biber 2 ile 2.50, Domates 2.50, Patlıcan 2, Kabak 2, Salatalık 2.50, fasulye 2.50, soğan 1, patates 1.50 lira”

Pazarda en pahalı meyve: çilek, erik, şeftali, kavun, kiraz ve nektari yer almakta.

Pazarda en pahalı sebze: domates ve fasulye yer almakta.

Mevsim koşullarında en çok satılan meyvede çilek ve karpuz olurken sebzede ise en çok satılan ürün domates, salatalık ve fasulye oldu.

Editör: Haber Merkezi