Afşin İlçe Müftülüğü, yaz kuran kursuna katılan öğrencilere yönelik futbol turnuvası düzenledi.

Rabia Parkı Spor Toto Halı Sahasında bu yıl 1.’incisi düzenlenen camiler arası Yaz Kur'an Kursları Futbol Turnuvası, Hanefi Hacıömeroğlu Camii ile Ördek Camii maçıyla başladı. Düzenlenen turnuvaya 12 takım olmak üzere toplam 120 öğrenci katılıyor.

Yaz Kuran Kursları Futbol Turnuvasını geleneksel hale getirmek istediklerini söyleyen Hz. Ali Camii İmamı Fatih Demir, yaz kurslarında özellikle ders sonrası sosyal etkinliklere ağırlık verdiklerini dile getirdi.

Turnuvanın düzenleneceğini öğrenen çocuklarda camii’ye olan ilginin arttığını belirten Demir, “Afşin İlçe Müftülüğümüz tarafından geleneksel hale getirmek istediğimiz ve birincisini düzenlediğimiz Yaz Kuran Kursları Halı Saha Futbol Turnuvası öğrencilerimizin yoğun katılımıyla başladı. Öncelikle bu sahayı bize tahsis eden Belediye Başkanımız Mehmet Fatih Güven’e ilgi ve alakasından dolayı teşekkür ediyoruz.”dedi.

Spor faaliyetlerinin yapılmasının çocukların camilere ilgi ve alakalarının daha çok artacağını ifade eden Demir, “Müftülüğümüzün Camiiler arası futbol turnuvası düzenleyeceğini duyduktan sonra çocukların ilgisinin yanı sıra gençliğe adım atmış oldu. Çocuklar camiye ilgi duymaya başladılar. Sadece halı sahada turnuva düzenleneceğini duyduktan sonra ilgi daha da çok arttı. Demek ki camilere bu tür faaliyetler yapıldığı zaman ilgi ve alakalar daha çok artacak. Çocuklar orada hem dinini hem büyüklerine saygıyı, küçüklerine sevgiyi öğrenecekler. Ayrıca spor yaparak centilmenliği, kardeşliği öğrenecekler.” açıklamasında bulundu.

Derece elde eden takımlara Afşin İlçe Müftülüğü tarafından katılım belgesi ve çeşitli hediyelerin takdim edileceğine değinen Demir, konuşmasını şöyle tamamladı:

“Bu turnuvayı önümüzdeki yıllarda da devam ettireceğiz. Gördüğünüz gibi ilgide baya büyük. İlk maç olmasına rağmen seyircilerimizde türbinde yerlerini aldılar. Bu turnuvaya toplamda 12 takım katılıyor. 3’erli grup halinde UEFA kriterlerine göre grup karşılaşmaları, en fazla puan alan ilk iki takım bir üst tura, çeyrek finalde karşılaşmalar tek elemeli maç usulü olacak çeyrek finalden yarı finale kalan maçlarda da yeniden kura çekerek takımları belirleyeceğiz.

Finalde 1. 2. Ve 3. Olan takımlara müftülüğümüzün belirleyecek olduğu çocuklara katılım hediyesi olacak. İnşallah daha güzel şeyler olur. Bu tür faaliyetlerimiz artarak devam edecek. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. “

Editör: Haber Merkezi