Afşin İlçe Müftülüğü tarafından açılan yaz kuran kursları, ilçenin tüm camilerinde büyük bir ilgi ile devam ediyor.

Okulların tatil olmasını fırsat bilerek yaz Kur'an kurslarına akın eden öğrenciler, vakitlerini Kur'an-ı Kerim ve İslami ilimleri öğrenerek geçiriyorlar.

Haz. Ali Camii'nde Kur'an kursu öğreticiliği yapan İmam Fatih Demir, çocukları camide görmelerinin kendilerini mutlu ettiğini ve tüm çocukları camide görmek istediklerini vurguladı.

Kur’an kurslarına gelen öğrencilere camiyi sevdirmeyi, tanıtmayı, dini bilgiler hakkında bilgi vermeyi ve Kur’an-ı Kerimi öğretmeyi amaçladıklarını ifade eden Hz. Ali Camii İmamı Fatih Demir, “Camiimize gelen öğrencilere öncelikle camilerimi tanıtıyoruz. Dini bilgiler hakkında çocuklarımızı bilgilendirmeyi amaçlıyoruz. Kur’an-ı Kerimi en güzel şekilde öğrenmeleri için gayret gösteriyoruz. Öğrencilerimiz sabah saat 09:00’da gelip 12:00’da gidiyorlar. Onları sıkmadan öğretici ve eğlenceli hale getirip derslerimizi işliyoruz. İlçe Müftülüğümüz tarafından Camii’ler arası futbol turnuvası düzenlenmesi planlanıyor. Bu sayede çocuklarımız hem yaz tatilinin tadını çıkaracak hem de Kuran kurslarında göstermiş oldukları gayretin hediyesini almış olacaklar. İnşallah gayretli ve öz verili bir şekilde derslerimize 18 Ağustos Cuma gününe kadar devam edeceğiz.” açıklamasında bulundu.

Editör: Haber Merkezi