Afşin İlçe Müftülüğü tarafından bu sene 1.’incisi düzenlenen yaz kuran kursu futbol turnuvası sona erdi.

Rabia Parkı Spor Toto Halı Sahasında bu yıl 1.’incisi düzenlenen camiler arası Yaz Kur'an Kursları Futbol Turnuvası, Hanefi Hacıömeroğlu Camii ile Hz. Ali Camii arasında final maçı oynandı.

Düzenlenen turnuvaya 12 takım olmak üzere toplam 120 öğrenci katıldı. Turnuvada Hanefi Hacıömeroğlu Camii şampiyon oldu.

Maçın sonunda konuşma yapan Afşin İlçe Müftüsü Yakup Yıldırım, yaz kuran kursu öğrencileri arasında düzenlenen camiler arası futbol turnuvasının öğrencilere moral olduğunu ve güzel vakit geçirdiklerini söyledi.

Düzenlenen Yaz Kur’an Kursu Futbol Turnuvasında 1. olan Hanefi Hacıömeroğlu Camii’ni ve turnuvaya katılan tüm öğrencilere teşekkür eden, Yıldırım, “Okulların kapanmasıyla beraber yaz Kur’an Kurslarımız başladı. Bu 2 aylık süre zarfında öğrencilerimize sadece öğretmek değil, aynı zamanda da eğlendirmekle de ilgilendik.

Bu sene ilki gerçekleşen Yaz Kur’an Kurslarımız arasında futbol turnuvası düzenledik. Bütün Camilerimiz katıldılar. Çok da güzel neşeli ve eğlenceli geçti. Bu turnuvada Hanefi Hacıömeroğlu Camiimizdeki öğrenciler birinci oldular. Kendilerini tebrik ediyoruz. Öğrencilerimizin böyle neşeyle bir araya gelmeleri kardeşliği pekiştirmektedir. Öğrencilerimizin kötü alışkanlıklarıyla vakit öldürmemeleri için düzenlenen bir faaliyettir aynı zamanda.

İnşallah önümüzdeki senede bu turnuvayı devam ettirmeye çalışacağız. Daha geniş bir kapsamlı turnuva düzenleyeceğiz. Bütün öğrencilerimizi tebrik ediyor bütün eğitim ve öğretim yıllarında başarılar diliyorum.” dedi.

Hanefi Hacıömeroğlu Camii ile Hz. Ali Camii’nin final maçında hakemlik yapan Afşin Ulu Camii İmamı Yusuf Donar, ahlaki güzellikleri sergilemek adına birlik ve camiiler arasındaki dostluğu ortaya koymanın önemli olduğunu belirtti.

Donar, “2016-2017 yılı Camii’ler arası futbol turnuvasının ilkini burada gerçekleştirmiş bulunuyoruz. Bu vesileyle her iki takımada göstermiş oldukları emekten dolayı tebrik ediyorum. Bundan sonraki spor hayatlarında da başarılı olmalarını diliyorum. Spor bir amaç değildir, bir araçtır. Yani ahlaki güzellikleri sergilemek adına, birlik ve beraberliğimizi Camiiler arasındaki arkadaşlığı, ortaya koymak açısından önemlidir. Bu sene biraz acemiliğimiz oldu. İnşallah önümüzdeki senelerde geniş katılımlı bir şekilde bu müsabakalarımızı gerçekleştireceğiz.” açıklamasında bulundu.

Birinci olan takıma Afşin İlçe Müftülüğü tarafından kupa takdim edildi. 2. Olan Hz. Ali Camii’ne ise madalya takdimi yapıldı.

Düzenlenen turnuvaya Camii öğrencileri ile Camii imamları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Editör: Haber Merkezi