Afşin İlçe Müftülüğü, okulların tatil olmasıyla birlikte yaz Kur'an kurslarını açtı.

Afşin İlçe Müftüsü Yakup Yıldırım, okulların tatile girmesiyle camilerde ve Kur'an kurslarında Kur'an-ı Kerim'i okuma eğitimlerinin verilmeye başlandığını söyledi.

Öğrencilere iki aylık sürede yormadan, Kur’anı ve camileri sevdirerek eğitimlerin verileceğini ifade eden Yıldırım, “Yaz Kur’an kursuna başlayan öğrencilere, dini vecibeleri, yaşantılarla yetişmede sevgi, dini duygularının eğitimi, namaz surelerinin öğretilmesi, vatan millet sevgisi konularında eğitim verilecek.” dedi.

Bütün çocukları Afşin'deki camilerde misafir etmek istediklerini söyleyen İlçe Müftüsü Yıldırım, " Malumunuz Diyanet İşleri Başkanlığı olarak sadece uzun dönem değil, kısa dönemlerde de Kur’an Kurslarımız olmaktadır. Özellikle uzun dönem Kur’an Kursuna gidemeyen çocuklarımızı yaz Kur’an Kurslarımızda misafir ediyoruz. Onlara tatil heyecanını da yaşatarak, eğlendirerek onları eğitmeye, dini konuda bilgilendirmeye çalışıyoruz. İnşallah iki ay boyunca çocuklarımıza Kuran eğitimi vermeye çalışacağız." diye konuştu.

Kursların 18 Ağustos tarihine kadar devam edeceğini aktaran Yıldırım, şöyle konuştu:

"Afşin İlçe Müftülüğü olarak 196 personelle hizmet veriyoruz. Çocuklarımıza Kur’an Kurslarında daha güzel bir eğitim alabilmeleri için elimizden gelen bütün çalışmaları yaptık. 1 Haziran itibariyle kayıtlarımız başladı. 12 Haziran itibariyle de yaz Kur’an Kurslarımızın eğitimi başladı. 18 Ağustosa kadarda bu kurslarımız devam edecek.”

Vatan sevgisi, birlik ve beraberliği küçük yaşlarda çocuklara verilmesi gerektiğini söyleyen Yıldırım, “Bugünün çocukları yarının büyükleri. Yarın kendilerini dünya’ya teslim edeceğimiz küçük insanlar. Şimdiden aldıkları eğitim, ahlak örf ve adet olarak vatan aşkı, millet aşkı, sevgi, saygı bunların küçük yaşta verilmesi gerekiyor. Elimizden geldiği kadar birlik ve beraberlik içerisinde, kardeşçe yaşayabilmek için ne gerekiyorsa çocuklarımıza şimdiden onu aşılamamız gerekiyor. İnşallah bunlar güzel sonuçlar verir. Sadece ülkemizin değil Dünya’nın birlik ve beraberlik içerisinde yaşaması için böyle bir zeminlerin oluşması için bizde üzerimize düşeni yapmış oluruz.” açıklamasında bulundu

Yıldırım, Cenab-ı Allah’tan hayırlara vesile olmasını ve çocuklara başarılar dileyerek sözlerini tamamladı.

Editör: Haber Merkezi