Tarihi konakta bulunan kitaplara el yazması eserlere restorasyon yapıldığını aktaran Belediye Başkanı Güven, “ İmamoğlu Konağında duvar arasında, harabeler arasında bulunan el yazması eserlerin restorasyonu tamamlandı. Önümüzdeki günlerde İstanbul’da sergisi yapılacak. Ardından Afşin’e getirilerek sergileyeceğiz. Bu tarihi yazma eserleri kütüphanemize hibe ederek gelecek nesillere aktarılmasını sağlayacağız.” dedi.

Yazma eserlerin Afşin için çok zengin ve önemli bir kaynak olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Güven, “Çürümeye bırakılmış yazma eserler kurtarıldı ve Afşin’de gelecek nesillerimize aktarılacak. Kütür ve Turizm Müdürlüğümüze devredilerek Afşin’imizdeki kütüphanede sergilenecek. Eserler Osmanlıca elyazması kitaplardan ve matbaa basımı İncil dahil kitaplardan oluşuyor. 8 aylık bir süreçte restorasyon çalışmalarında kitapların kenarlarında ilçemizde belediye başkanlığı da yapmış merhum Atilla İmamoğlu’nun dedesinin kardeşine ait Osmanlıca notlar bulundu. Kitaplar günümüze kadar gelmiş.” açıklamasında bulundu.

- Yassı Höyük’te tarih ortaya çıkartılacak

Güven, Tanır Mahallesinde bulunan Yassı Höyükte, Kültür ve Turizm Bakanlığı izniyle Haziran ayında başlatılacak arkeolojik kazı çalışmalarında tarihin gün yüzüne çıkacağını söyledi.
 

Afşin’de yapılacak arkeolojik kazıda kayıp iki Hitit şehrinden birinin bulunma ihtimalinin çok yüksek olduğuna değinerek, şu ifadelere yer verdi:

“Yassı Höyükte yapılacak kazı için imzalar atıldı. Haziran ayı içerisinde arkeologlar tarafından burada kazı başlatılacak. Afşin’in en önemli arkeolojik alanı olduğunu öğrendiğimiz bölgedeki  kazılar bizleri fazlasıyla heyecanlandırdı.  Ahi Evran Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Elif Baştürk ile yapmış olduğumuz görüşmede, tarihte bulunamayan iki adet Hitit şehri olduğunu belirtti. Afşin’de yapılacak kazıda bunlardan birinin ortaya çıkarılacağını tahmin ettiklerini söyledi. İkisinden hangisi olursa olsun dünyanın ilgisini Afşin’e çeker. İnşallah Haziran ayında arkeolog hocamız burada olacak ve bütçesine bizlerinde destek sağlayacağı çalışmayla kazılara başlanılacak.”

Editör: Haber Merkezi