Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını kapsamında ‘Evde Kal’ çağrısı üzerine evinde kalan yaşlılara hizmet eden Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, yaşlı vatandaşların telefon ile bildirdikleri siparişlerini evlerine götürüyor.

Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren Akıllı Yaşlı Bakım ve Koordinasyon Merkezi (YADES) ekipleri, kendilerine ulaşan talepler doğrultusunda hazırlanan alışveriş listeleri ile alışverişleri yaparak yaşlı vatandaşlara hizmet vermeye devam ediyor.

Biz Onların Her Zaman Yanındayız

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi olarak yaşlılara her zaman değer ve  hizmet verdiklerine dikkat çeken Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Şube Müdürü Tuğba Gökçen: “Koronavirüs çıkmadan öncesinde de biz 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımıza günlük sıcak yemekleri, evlerinin ve kendilerinin kişisel bakım ve temizliklerini yapıyor ve eczaneden ilaçlarını alıyorduk. Koronavirüs salgını kapsamında Akıllı Yaşlı ve Koordinasyon Merkezi’mizin (0344) 223 10 75 numaralı telefonu arayarak bize bildirdikleri ihtiyaçlarını derhal temin ederek adreslerine götürüyoruz. Ayrıca koronavirüsun yarattığı stres ve kaygı sebebiyle, ailelerimizde karı-koca arasındaki bağa zarar vermemesi için, psiko-sosyal destek hattımızla yardımcı olmaya hazırız” dedi.

Allah Sizden Razı Olsun

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nin bu hizmetinden oldukça memnun kaldıklarını dile getiren Meryem Kır: “Evde Kal Türkiye uygulaması kapsamında evimizdeyiz. Sağolsun belediyemizin yetkilileri bir alo ile istediklerimizi ayağımıza kadar getiriyorlar. Hayrettin Başkanımız başta olmak üzere Allah hepsinden razı olsun” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi