Kahramanmaraş'ta yalnız yaşayan 78 yaşındaki Hanife Akdişli ikametinde bıçaklanarak ve darp edilerek öldürülmesi olayı aydınlatıldı.

Cinayet Büro Amirliği Ekipleri olayla ilgili araştırması 24 saat geçmeden tamamlandı.

Olay yerini detaylı inceleyen uzman polisler, kapıda zorlanma olmadığından dolayı eve tanıdık birinin gelmiş olabileceğini değerlendirdi. Hiçbir görgü tanığı olmayan olayla ilgili polis, olay yeri inceleme esnasında bahçede bekleyen kalabalık arasında hareketlerinden ve durumundan şüphelendiği ve görüşme esnasında çelişkili beyanlarda bulanan bir şahsı takibe aldı. Polisleri, "Teyzemin alt komşusu Suriyeli kiracıları ile arası kötüydü, cinayeti onlar yapmıştır" şeklinde yönlendirme yapmaya çalışan öldürülen kadının öz yeğeni 44 yaşındaki evli ve 1 çocuk babası Bünyamin Mahsereci Polis tarafından detaylı sorguya alındı. Şüpheli ilk başta suçlamayı kabul etmedi. Polis Ekipleri zanlının evinde arama yaptı. Evinin içinde kanlı elbise ve evinin bahçesinde kanlı bıçak ele geçirildi. Delillerin ele geçirildiğini anlayan zanlı, suçunu itiraf etti.

''Teyzem bana olaydan bir gün önce 100 TL para vermişti. Olay günü de uğradım. Evde aramızda tartışma çıktı. Teyzemi önce darp ettim, sonra bıçaklayarak öldürüp olay yerinden kaçtım. Kendi evime gidip duş alıp bekledim. Sonra olay yerine tekrar gittim. Orda bulunan kalabalığı yanlış yere yönlendirmek için Suriyeliler yapmıştır, teyzemin Suriyeli kiracıları ile arası iyi değildi, bana sürekli onlarla kavga ediyorum diyordu diye yön verdim. Yalan söyleyerek olayı yönlendirmek istedim " şeklinde itiraf eden zanlı adliyeye sevk edildi.

Şüphelinin olay yerinde tabutun yanından ayrılmadığı, sürekli olay yerinde kalabalık arasında bulunduğu ve aile yakınları ile görüştüğü belirlendi.

Editör: Haber Merkezi