Afşin Halk Kütüphanesi Müdürü Tuğçe Güler, yarıyıl tatiline giren öğrencileri boş zamanlarını değerlendirmesi için kütüphaneye davet etti.

Halk kütüphanelerinin öğrencilerle dolu olması gerektiğini ifade eden Afşin Halk Kütüphanesi Müdürü Tuğçe Güler, Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı olarak hizmet veren halk kütüphanelerinin, halkın kütüphane ile ilişkilerini artırarak okuma ve araştırma alışkanlığını geliştiren, düşünce ve bilgi ürünlerinin insanlar arasında paylaşılmasını sağlayan en önemli araçlardan bir olduğunu söyledi.

Afşin Halk Kütüphanesinde 28 bin 300 kitabın olduğunu belirten Güler, "Kütüphanenin şehir merkezine uzakta olmasının bizim için üzücü fakat aktif okuyucu sayımız bin 800 civarında. Yarıyıl tatiline girdiğimiz şu günlerde okuyucu sayımızın bir daha artmasını bekliyoruz" dedi.

Güler, “Afşin’e gelemden önce mükemmel bir kütüphane hiçbir zaman hayal etmedim.  Çünkü maalesef Türkiye de kütüphane standartları çok yüksek değil. Ama Afşin Halk Kütüphanesinin bu kadar tenha ve eski bir bina olacağını da tahmin etmemiştim. Tabi ilk etapta şaşkınlık oluyor ama bu konuda idealist yaklaşıyorum. Güzel şeyler yapmak için çok ideal bir yer burada güzel izler bırakacağıma inanıyorum. Afşin Halk Kütüphanemizde 28 bin 300 kitabımız mevcut ve aktif okuyucu sayımız bin 800’e yakın." diye konuştu.

Öğrencilerden yarıyıl tatilini kitap okuma tavsiyesinde bulunan Güler, “Biliyoruz ki öğrenciler şuan 15 tatilindeler ve zamanlarını iyi değerlendirmelerini tavsiye ediyorum. Çünkü kitapsız bir çocuk, ağaçsız bir orman gibidir. Öğrencilerimizden Afşin Halk Kütüphanesini ziyaret etmelerini istiyoruz." açıklamasında bulundu.

Editör: Haber Merkezi