Türkmenler İçin Toplanan 5 Tır Yardım, Afşinli Şehitlerin İsmiyle Gönderildi

Afşin'de, Bayırbucak Türkmenleri için toplanan yardım konvoyundaki 2 tıra terörle mücadelede şehit düşen Afşinli askerler Jandarma Uzman Çavuş Mustafa Can Kalfe ile Jandarma Er Ömer Erüstün'ün adı verildi.

Afşin’de 86 okulun destekleriyle toplanan insani yardım malzemelerinin bulunduğu 5 tır yardım malzemesi için ‘Tır Uğurlama Töreni’ düzenlendi.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ve Hayrat İnsani Yardım Derneği tarafından başlatılan yardım kampanyasına Afşin Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü de destek verdi.

Afşinli vatandaşların Bayırbucak Türkmenlerine yardım etmek için seferber olduğunu söyleyen Hayrat İnsani Yardım Derneği Afşin Temsilcisi Cuma Setirek, Afşin’den ikinci 5 tır yardım malzemesinin Türkmenler için hazırlanarak gönderildiğini belirtti.

Türkmenlere gönderilen yardım tırlarının içerisinde un, giyim ve gıda malzemelerinin bulunduğun belirten Setirek, “ Türkmen kardeşlerimizin ihtiyaçlarına göre gıda kolilerimizi hazırladık. Okullarımızdan, mahallelerimizden ve vatandaşlarımızdan gelen yardımlarla hazırlanan gıda paketlerimizi Türkmen kardeşlerimize ulaştıracağız” dedi.

Yardım Tırlarına Şehitlerin İsmi Verildi

Afşin’de, Türkmenler için toplanan yardım tırlarına isim verildiğini söyleyen Setirek, “ İlçemizde 5 tır insani yardım malzemesi topladık ve tırlarımızı,  Şehit Jandarma Uzman Çavuş Mustafa Can Kalfe, Şehit Jandarma Er Ömer Erüstün, Hayrat İnsani Yardım Vakfı Afşin Onursal Başkanı Merhum Süleyman Sami Dikici, Eshab-ı Kehf ve son tırımızı da bu yardımları bizleri ulaştıran Afşin halkına teşekkür için Afşin Yardım Tır’ı olarak isimlendirdik” diye konuştu.

Konuşmanın ardından Bayırbucak Türkmenlerine ulaştırılmak üzere toplanan yardımların bulunduğu 5 tır, İlçe Müftüsü Yakup Yıldırım tarafından okunan duaların ardından uğurlandı.

Törene, Afşin Kaymakamı Ali Edip Budan, İlçe Emniyet Müdürü Turan Yüce, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahir Turan, Afşin Belediye Başkan Yardımcısı Nusret Karataş, Ak Parti İlçe Başkanı Şeref Kırbıyık, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.


Editör: Haber Merkezi