KASKİ Genel Müdürlüğüne olan su borçlarına yönelik yapılandırma işlemleri 30 Haziranda sona eriyor.

KASKİ Genel Müdürlüğü Afşin Şubesi  tarafından yapılan açıklamada, 7020 sayılı kanun kapsamında 1 Nisan 2017 tarihinden önceki su borçları, yapılandırma kapsamına girdiği belirtildi.

 Vatandaşlar, 30 Haziran 2017 tarihine kadar KASKİ Afşin Şubesine müracaat etmeleri halinde su borçlarını; peşin, 6, 9, 12 ve 18 taksit imkânlarından faydalanarak ödeyebilecekler.

KASKİ Afşin Şubesi tarafından yapılan duyuruda, “ Vatandaşların su borçlarını ödemelerinde büyük kolaylık getiren bu düzenlemede ödemeleri peşin yapmaları halinde fer’i alacaklar yerine Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi aylık değişim oranları esas alınarak hesaplanacak tutarlar üzerinden ayrıca % 50 indirim yapılacaktır.

Taksitle ödemek isteyenlerin ise 6, 9, 12 ve 18 eşit taksitte ödeme seçeneklerinden birini tercih etmeleri gerekiyor. Bu borçların da faizleri silinip, taksit süresine göre hesaplanan Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi aylık değişim oranları ile bulunacak tutar ikişer aylık dönemler halinde ödenecek.” İfadelerine yer verdi.

Editör: Haber Merkezi