Elbistan’da Dulkadiroğu Caddesi’ndeki soba tamircisinde başlayan yangının çevredeki işyerlerine de sıçraması sonucunda 8 dükkan alevlere teslim oldu. 

Edinilen bilgiye göre, yangın saat 22.45 sıralarında Dulkadiroğlu Caddesi’ndeki bir soba tamircisinde çıktı. Henüz sebebi belirlenemeyen yangında alevler, işyerinin dış kaplamasının ahşap olması nedeniyle bir anda büyüdü. Yangın, kısa sürede çok sayıda ayakkabı tamircisinin bulunduğu bölgeye sıçradı. Yangın ihbarının alınmasının ardından bölgeye çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Polis ekipleri de caddeyi trafiğe kapatarak çevrede geniş güvenlik önlemi aldı.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Elbistan İtfaiye Amirliği’ne bağlı ekipler, alevleri söndürmek için büyük uğraş verdi. Kapalı olan işyerlerinin kepenklerindeki kilitleri demir makası ile kesen itfaiye ekipleri, 4 ayrı noktadan yangına müdahale etti. Yanan işyerlerinin büyük bölümünün ahşap olması, alevlerin söndürülmesini zorlaştırırken, yangın yaklaşık bir buçuk saatlik çalışmanın ardından kontrol altına alındı.

İtfaiye ekiplerinin alevleri kontrol altına almasının ardından ise, işyeri sahipleri dükkânlarındaki malzemeleri kurtarmak için seferber oldu. Ekmek teknelerindeki yangını korku ve endişe ile izleyen işyeri sahipleri,  alevlerden kurtarabildikleri malzemelerini çadırlarla alevlerden uzak bölgeye taşıdı.

8 işyerinde büyük çaplı hasarın meydana geldiği yangının çıkış sebebinin belirlenmesi için çalışma başlatılırken, olayda can kaybının ya da yaralanmanın meydana gelmeyişi en büyük teselli kaynağı oldu.

Editör: Haber Merkezi