Kahramanmaraş Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Opr. Dr. Semih Yancar, Afşin Devlet Hastanesi'nde yapılan bakım onarım ve yapım çalışmalarının tamamlandığını aktararak çalışmalar hakkında bilgi verdi.
"Hastane ana binası, Ocak 1989'da hizmete açılmış yaklaşık 27 yıllık olan binaya bugüne kadar herhangi bir bakım onarım çalışması yapılmamıştır" diyen Kahramanmaraş Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Yancar,  konuşmasına açıklamasına şöyle devam etti:

 "Genel Sekreterliğimizce başlatılan bakım onarım ve yapım çalışmaları kapsamında; acil servis girişindeki çatılar yenilenirken, morg, başhekimlik ve poliklinik girişine çatı yapıldı. Çatı katındaki yemekhane genişletildi ve asma tavan yapıldı. Aynı zamanda yataklı servis, acil, poliklinik, yoğun bakımlar, laboratuar, görüntüleme, diyaliz ve fizik tedavi üniteleri ile idari birimin yer aldığı üç katlı Afşin Devlet Hastanesi eski binasının dış cephe duvarları boyandı, bu sayede hastane hem iç hem dış olarak daha modern bir görünüme kavuştu" diye konuştu.
 
Bütün sağlık çalışanlarının halka kaliteli hizmet sunmak için gayret ettiğini belirten Yancar, "Kahramanmaraş, büyükşehirler içerisinde sağlık hizmeti memnuniyetinde Türkiye birincisi. Aynı zamanda kamu hastaneleri değerlendirme kriterlerinde de bine yakın kriter içerisinde toplam puanlarıyla Türkiye birincisi. Biz de bu birinciliği tescil etmek ve halkımıza en üst sağlık hizmetini sunabilmek için çaba sarf ediyoruz. Kent merkezinde sağlık alanında sunmadığımız bir hizmetin kalmamasını istiyoruz" açıklamasında bulundu.

İlde sağlık hizmeti memnuniyetinin yüzde 35'lerden 80'lere yükseldiğini kaydeden Yancar, bu oranı 85-90'lara çıkarmayı hedeflediklerini belirtti.

Vatandaştaki sağlık hizmeti beklentisinin değiştiğini dile getiren Yancar, "doğru doktor, doğru tanı ve doğru tedavinin hasta memnuniyeti için yetmediğini", tüm hizmetlerin üst düzeyde olması gerektiğini sözlerine ekledi.

Editör: Haber Merkezi