4 Aralık Dünya Madenciler Günü dolayısı ile değerlendirme yapan Afşin Elbistan Linyitleri (AEL) işletme müdürü Ahmet Yaldız, iş kazalarının önüne geçilebilmesi için azami özen gösterdiklerini söyledi.

Maden çalışanların madenciler gününü kutlayan Yaldız, “Türkiye'nin %40 linyit rezervinin bulunduğu bu sahada 3 vardiya 24 saat çalışma yapılmakta, 2 santrale kömür verilmekte. Türkiye'nin %12 enerjisini üretmekteyiz. Burada yaptığımız iş hem zor, hem meşakkatli. Bu işin üretim ve veriminden dolayıda bütün personelimiz gerek işçimizin gerek memurumuzun kazasız belasız bu işleri yaparak götürmelerini Cenabı Allah'tan niyaz ediyorum. Tüm çalışanlarımıza başarılar diliyorum. Burada emeği geçen geçmişteki bütün yöneticilerimize şuanki Genel Müdürümüze, Daire Başkanımıza sayın Bakanımıza verdikleri desteklerden dolayı teşekkür ediyorum. Buradaki çalışmalarda sadece memurun katkısı yok. Sendikamızın ve İşçilerimizinde üretime çok katkıları var. Sendika başkanımızında yanımızda olmasından dolayı kendilerine de teşekkür ediyorum. Tüm işçilerimize kazasız belasız işler diliyorum.”Dedi. 

İş Kazalarını Engellemek İçin Azami Gayret Ediyoruz.

AEL işletme müdürlüğünde iş kazası yaşanmaması için azami gayret gösterdiklerini ifade eden yaldız, “Son 3 yıldır Hükümetimizin çıkartmış olduğu yeni yasaya göre işletmemizde alınması gereken tüm önlemlerin alınması için çok büyük çabalar sarf edilmekte. Gerek işçilerimizle, gerek memurlarmızla büyük bir çaba sarf edilmekte ve alınması gereken bütün önlemlerin hepside alınmakta. Bu önlemler halen yeterli değil ama ne gerekiyorsa bu işletmede yapılıyor şuanda. Bu konuda işçilerimize yılda 2 defa eğitim verilmekte çalışma bakanlığı müfettişleriyle birlikte koordineli bir şekilde çalışmaktayız, bugünde Çalışma Bakanlığı müfettişleri buradaydı gerekli denetimleri yaptılar ve son 3 yıldır yapılan çalışmalarımızdan dolayıda işletme müdürlüğünede teşekkür mektubu bırakıp gittiler” diye konuştu.
Editör: Haber Merkezi