​Uzun süredir üreticinin dört gözle beklediği kar yağışı çiftçinin yüzünü güldürdü. Bölgede etkili olan kar, arazide ekili olan hububata örtü görevi yapacak ve kıraç alanlarda üretimi de olumlu etkileyecek.
Konu hakkında açıklama yapan Afşin İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Muttalip Kurt, "Afşin genelinde gerçekleşen kar yağışlarının özellikle hububat üretimine olumlu yansımakla birlikte, bu aylarda mevsim normallerinin altında gerçekleşen hava sıcaklıklarının ürünlere zarar verebileceği göz önünde bulundurulmalıdır. Bu nedenle üreticilerimizin, aşırı yağış, don, dolu gibi tarımsal üretime zarar verecek konularda, Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü tarafından yapılan ve İlçe Müdürlüğümüzün internet sitesinden yapılacak açıklamaları takip etmeleri ve gerekli önlemleri erken almaları yararlarına olacaktır." açıklamasında bulundu.
İlçe Tarım Müdürlüğünün web sitesi güncellendi
Afşinli çiftçilerin Afşin İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünün web sitesinden önemli gelişmeleri takip edebileceklerini ifade eden Kurt, Bakanlığımızın tüm web sitelerinin aynı formatta olması için tüm ilçe müdürlükleri bağlı oldukları il müdürlüğünün adı altında hizmet vermesi kararı alındı. Bu doğrultuda Afşin İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüzün web adresi  http://kahramanmaras.tarim.gov.tr/afsin şeklindedir."dedi
Bilişim teknolojisinin hızla geliştiğini ve bu gelişmenin tarım sektöründe de etkili olduğunu ifade eden Kurt," Günümüzde bilişim teknolojileri hızla gelişmektedir. Bu gelişme tarım sektöründe de etkileşime neden olmaktadır. Bakanlığımızca yürütülen hemen her işlemde elektronik ve bilişim imkanlarıyla  hizmet verilmeye başlanmıştır. Kurumsallaşmanın bir göstergesi olan  web sitesi çiftçilere, paydaşlara ve geniş halk kitlelerine güncel gelişmeler konusunda bilgi akışı sağlayacaktır. Bu bağlamda Bakanlığımızca hazırlanan İlçe Müdürlüğümüz  web sitesi hizmete açılmıştır. Bu doğrultuda Afşinli çiftçilerimiz http://kahramanmaras.tarim.gov.tr/afsin web adresinden gelişmeleri takip edebilirler."diye konuştu.
 
 
Editör: Haber Merkezi