Kahramanmaraş'ta geçtiğimiz yıllarda görülen kuduz hastalığına karşı yabani hayvanlar aşılandı.   

  Kahramanmaraş Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ve Onikişubat İlçe Müdürlüğü ekipleri, kuduz hastalığına karşı yaban hayvanlarını oral yoldan aşılama çalışmalarını tamamladı.

  Aşılama çalışmaları kapsamında İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekiplerince, 5 bin 600 adet kuduz aşısı doğaya bırakıldı.

  Aşılama çalışmaları hakkında bilgi veren Kahramanmaraş Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Yardımcısı Veteriner Hekim Abdulkadir Aslan, “Bugün burada yabani hayvanlardan kaynaklanan kuduz vakalarının önlenmesi ve kuduz eradikasyonu için özellikle kurt, tilki ve porsuk olmak üzere hayvanlara yönelik oral yolla aşı atıyoruz, onların geçtikleri yerlere. Aşılarımızı yedikleri anda hayvanlar otomatikman aşılanmış oluyorlar. Bugün bu uygulamayı yapıyoruz. 2015 yılı itibarıyla 5 bin 600 aşıyı doğaya bıraktık. Onikişubat ilçemizin mihrak olan yerler, dört tane mahallesi ve bunun çevresindeki 2 mahalleye aşı bıraktık. Özellikle tilki, kurt ve porsuğu hedefliyoruz. Geçen sene 3 ilçemizde uygulamayı yaptık ve bu sene itibarıyla 3 ilçemizde de kuduz vakasına rastlanılmadı. Amacımıza ulaştık” dedi.

Editör: Haber Merkezi