Bölgenin en büyük haber sitelerinden olan “www.yesilafsin.com” başarıdan başarıya koşuyor. İnternet bilgi şirketi olan www.alexa.com verilerine göre Afşin’de en fazla tıklanan web sitesi olan www.yesilafsin.com bir başarıya daha imza attı.

Sürekli yenilenen yüzüyle sıcak ve flaş haberleri "www.yesilafsin.com" adresinde okuyucularına anında yansıtan  Yeşil Afşin Gazetesi, objektif ve tarafsız haberciliği ön planda tutarken, yerel alanda tüm haberleri internet sayfasında da yayınlayarak tüm dünyadaki hemşehrilerimizin büyük ilgisini toplamayı başardı.

Afşin’de, Afşin Kaymakamlığı, Afşin Belediyesi gibi resmi sitelerin yanı sıra tüm diğer web sayfalarını geride bırakan www.yesilafsin.com, alexa sıralamasında bölgenin en fazla ziyaret edilen web sitesi haline geldi.

Özelikle Ankara, İstanbul, İzmir gibi büyük şehirlerde yaşayan Afşinli hemşerilerimizin uğrak yeri haline gelen www.yesilafsin.com binlerce hemşehrimize doğru ve tarafsız haber verme mutluluğunu yaşıyor.

1983 yılından bu yana yazılı olarak yayını sürdüren Yeşil Afşin Gazetesi, 2004 yılından itibaren günlük yayınlanan basılı gazetenin yanı sıra www.yesilafsin.com internet sayfasıyla gelişen teknoloji ile birlikte internet gazeteciliği dalında da faaliyetini sürdürüyor.

Okuyucularına, internetin bilgi kirliliğinden arındırılarak tarafsız ve objektif haber sunma, ayrıca gündem, teknoloji, vefatlar, sağlık, ekonomi, köşe yazarları gibi kategoriler altında istenilen haberin kolayca bulunmasını sağlayan ve video bölümü sayesinde görüntülü haber imkanı da yer alan www. yesilafsin.com,  www.alexa.com verilerine göre Afşin’de en fazla okunan haber sitesi oldu.

Başta Afşin olmak üzere Türkiye ve dünyanın çeşitli yerlerinde yaşayan hemşehrilerimiz günlük ortalama  8-9 dakikasını  www.yesilafsin.com’da haber okuyarak memleket hasretini gidermeye çalışıyor.

Günlük 5 bin ile 6 bin arasında ziyaretçisi olan www.yesilafsin.com’un takipçi kitlesinin önemli bölümünü 25 yaş ile 34 yaşları arasındaki kişiler oluşturuyor.

yesilafsin.com ziyaretçilerin % 95’ini erkekler, %5’ini ise bayanlar oluşturuyor.

Dünyanın çeşitli ülkelerinde www.yesilafsin.com’u ziyaret eden hemşehrilerimiz, ülkemiz dışında en fazla Rusya olmak üzere Almanya, İngiltere, Hollanda, Belçika’dan ziyaret ederek bölgemizdeki gelişmelerden haber alıyor.

Afşinli hemşherilerimize alınan bu başarıdan dolayı teşekkür eden Yesil Afsin Gazetesi İmtiyaz Sahibi ve www.yesilafsin.com internet sitesinin kurucusu olan Ömer Kösebalaban,

“Son yıllarda yeni teknolojik gelişmelerle birlikte, gazetecilik alanında da yeni mecralar meydana geldi. İnternet haberciliği de, sosyal medya ile birlikte yeni medya diye tabir edilen alanların başında geliyor.

1983 yılında Merhum Hayati Vasfi Taşyürek ve Av. Mehmet Kılıç tarafından kurulan Yeşil Afşin Gazetesi, 1984 yılında babam merhum Abdullah Kösebalaban tarafından satın alınarak sürekli kendini geliştirmeye devam etti. İlk yıllarda tipo baskı tekniği ile 2004 yılından itibaren ise ofset baskı tekniğini kullanarak Afşin’in ilk günlük gazetesi olarak yayınlanmaya başladı. Aynı yıl internet teknolojisindeki gelişmeleri fark ederek www.yesilafsin.com internet gazetesi ile Afşin’in gündemini dünyaya ulaştırmayı başardık. Klasik basılı gazetedeki kalitemizi internet mecrasında da devam ettirmeye gayret gösterdik.

Bugün geldiğimiz noktada, Afşin’in tek günlük olarak yayınlanan gazetesi olarak, ayrıca internet gazetesi ile de, Afşin içinde, ülkemizin başka şehirlerinde ve dünyanın farklı ülkelerinde yaşayan hemşehrilerimizin gösterdiği ilginin haklı gururunu yaşıyoruz.

Bu gururu yaşamamıza vesile olan başta gazetemiz kurucularına, zor teknolojik imkanla da olsa gazetemizin edebi, kültürel ve yerel ağırlığının oluşmasında sonsuz katkısı olan rahmetli babama, sağlık, teknoloji, eğitim ve Afşin tarihi ile ilgili çalışmalarını okuyucularımızla paylaşan köşe yazarlarımıza  ve hiçbir zaman emek ve gayretlerini esirgemeyen, hem günlük olarak yayınlanan basılı gazetemize, hem de yesilafsin.com içeriğine katkı sağlayan ve sürekli geliştiren çalışma arkadaşlarımıza gayretlerinden dolayı teşekkürlerimi sunarım. ”

 

Editör: Haber Merkezi