Afşin İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Muttalip Kurt ve veteriner hekimler, Dünya Veteriner Hekimler Günü nedeniyle Afşin Kaymakamı Ali Edip Budan’ı makamında ziyaret etti.  

Ziyarette, Dünya Veteriner Hekimler Birliği’nin, her yıl Nisan ayının son cumartesi gününü “Dünya Veteriner Hekimler Günü” olarak kutladığını belirten Afşin İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Muttalip Kurt, veteriner hekimler olarak ilçedeki faaliyetleri hakkında İlçe Kaymakamı Ali Edip Budan’a bilgi verdi. 

Hekimler Özveriyle Çalışıyor

Afşin Kaymakamı Ali Edip Budan, Veteriner Hekimlerin, insan sağlığını doğrudan etkileyen hayvansal ürünlerin çiftlikten sofraya kadar güvenle ulaşabilmesi için özveri ile çalıştıklarını belirtti.

Veterinerlerin zorlu şartlarda görevlerini yerine getirmeye çalıştıklarını söyleyen Budan, “ İnsan üzerende düşündüğümüz, yaşadığımız hastalıklar ve zorluklar hayvanlarda da gerçekleşiyor.  Gecesi, gündüzü olmayan veteriner hekimlerimiz bunlara doğrudan müdahale ediyorlar. Hayvanlarda oluşabilecek hastalıkların önlenmesi çok önemli. Dolayısıyla bu etken veteriner hekimlerin sorumluluğunu daha fazla artırmakta. Arkadaşlarımızın emeklerine teşekkür ediyorum. Veteriner Hekimlerimizin Dünya Veteriner Hekimleri Gününü kutluyorum” dedi.

Editör: Haber Merkezi