Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan'ın eşi Ruhan Özkan, Elbistan ilçesindeki Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Aile Destek Merkezi'ni ziyaret etti.
Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan'ın eşi Ruhan Özkan, İl Jandarma Komutanı Albay Timuçin Alper’in eşi Gökşen Alper, Vali Yardımcısı Bayram Öz’ün eşi Meliha Öz, İl Emniyet Müdürü Servet Yılmaz’ın eşi Fulya Yılmaz, Afşin Kaymakamı Ali Edip Budan’ın eşi Dilek Budan ve Göksun Kaymakamı Cengiz Ayhan’ın eşi Deniz Ayhan ve Elbistan Kaymakamı Tuncay Akkoyun'un eşi Canan Akkoyun, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Dilek Otlutepe ile birlikte Aile Destek Merkezi'ni ziyaret etti.
Burada imal edilen halılar hakkında bilgi alarak kursiyerlerle sohbet eden Özkan, kilimlere hayran kaldığını belirterek, kadınların ev ekonomisine katkı sağlamaları için bu tür meslek edindirme eğitimlerinin önemli olduğunu söyledi.
Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Dilek Otlutepe, vakıf bünyesinde faaliyet gösteren Aile Destek Merkezi'nin, ilçede yaşayan kadınlara mesleki eğitim öğrenme anlamında hizmet verdiğini söyledi.
Otlutepe, 2016 yılı başından itibaren İŞKUR Müdürlüğü ile ortak olarak yürütülen proje kapsamında, bayanlara kilim dokuma kursu eğitimi verildiğini ve bugüne kadar açılan kilim kursuna ise 35 kişinin katıldığını belirtti.
Konuşmaların ardından Özkan'a kursiyerlerin yapmış olduğu bir kilim hediye edildi. 
Editör: Haber Merkezi